ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ… ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ… ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!

Το καλοκαίρι μας αποχαιρετά και δίνει τη σκυτάλη του στο σχολείο που είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους μικρούς μας φίλους και πάλι στα θρανία ή στην παρεούλα του νηπιαγωγείου.
Η παραπάνω μετάβαση δυσκολεύει αρκετά τα παιδιά που πρέπει να περάσουν από την ανεμελιά και την ξεγνοιασιά των καλοκαιρινών στιγμών, στην καθημερινότητα του σχολείου… Καλό θα ήταν λοιπόν η μετάβαση να γίνεται ομαλά, δίνοντας τον κατάλληλο χρόνο στο παιδί να προσαρμοστεί σταδιακά, ήδη από τις αρχές του Σεπτεμβρίου, προκειμένου να του είναι πιο εύκολο να εντάξει στην καθημερινότητά του και πάλι τις υποχρεώσεις του σχολείου και ό,τι αυτή συνεπάγεται.

Πώς όμως θα γίνει αυτό;

Οι προτάσεις μας…

  • Ξεκινήστε να μιλάτε για το σχολείο με το παιδί, προτείνοντάς του να σας πει αστεία περιστατικά της περσινής σχολικής χρονιάς, ποιους φίλους του ανυπομονεί να δει κλπ
  • Ζητήστε του να σας εκφράσει τι είναι εκείνο που τον αγχώνει ή του προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία στην ιδέα της επιστροφής του στο σχολείο. Είναι σημαντικό να αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες του παιδιού και να μας νιώθει κοντά του.
  • Φτιάξτε μαζί του ένα πρόγραμμα και οργανώστε με αυτό τον τρόπο ένα μέρος της καθημερινότητάς του, το οποίο θα περιλαμβάνει όχι μόνο την σχολική μελέτη και τις υποχρεώσεις του αλλά και εξωσχολικές, αγαπημένες του, δραστηριότητες.
  • Ορίστε μια μικρή λίστα με βασικούς στόχους που θέλει να επιτύχει το παιδί μέχρι το τέλος της χρονιάς, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις δυνατότητές του και όλα όσα μπορεί να καταφέρει!

Δημιουργήστε το κατάλληλο κλίμα για μια πραγματικά δημιουργική σχολική χρονιά, την οποία το παιδί θα ανυπομονεί να τη βιώσει!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

12 − 6 =