Τι μπορούμε να κάνουμε ως γονείς για ένα πραγματικά όμορφο καλοκαίρι;

Τι μπορούμε να κάνουμε ως γονείς για ένα πραγματικά όμορφο καλοκαίρι;

Τι μπορούμε να κάνουμε ως γονείς για ένα πραγματικά όμορφο καλοκαίρι;

  • Ας οργανώσουμε τις διακοπές μας έτσι ώστε να βρεθούμε καλύτερα και να επικοινωνήσουμε ως ζευγάρι, η μαμά και ο μπαμπάς. Η παρουσία των γονιών και η υγιής σχέση μεταξύ τους λειτουργεί ως πρότυπο στη ζωή του παιδιού, προσφέροντάς του ασφάλεια!
  • Στις διακοπές είναι καλή στιγμή να κοπεί η πάνα, το μπιμπερό, η πιπίλα ή ο ύπνος με τα παιδιά και αποτελεί το κατάλληλο διάστημα για να εφαρμοστεί το τρίπτυχο της επιτυχίας: Συνέπεια- σταθερότητα- ευελιξία: Τα παιδιά κατανοούν και δέχονται τα όρια μόνο όταν αυτά είναι σαφή, σταθερά και αναγνωρίσιμα.
  • Οι διακοπές είναι καλή περίοδος για να ανακαλύψουμε το εσωτερικό κίνητρο στα παιδιά μας , να μάθουμε τι τους αρέσει αλλά και ποιες ικανότητες διαθέτουν. Ακούστε και παίξτε με τα παιδιά σας με κανόνες και όρια!
  • Πολύ σημαντικό να τεθούν όρια στη τηλερόραση , τον υπολογιστή και τα tablet. Θυμηθείτε τον κανόνα «3-6-9-12» για τα παιδιά και την οθόνη! Ο κανόνας λέει τα εξής: «όχι τηλεόραση πριν από τα τρία χρόνια, όχι παιχνίδια σε κονσόλα πριν από τα έξι, καθόλου internet πριν από τα εννέα χρόνια, και καθόλου κοινωνικά μέσα πριν από τα 12».  Τέλος, μπορείτε να κάνετε ένα πλάνο και να οργανώσετε τη δραστηριότητα και τον χρόνο που το παιδί σας βλέπει τηλεόραση, dvd ή παίζει κάποιας μορφής ηλεκτρονικού παιχνιδιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fourteen − 3 =