Δυσκολεύεται στην ορθογραφία ; Tι μπορώ να κάνω ;

Δυσκολεύεται στην ορθογραφία ; Tι μπορώ να κάνω ;

Δυσκολεύεται στην ορθογραφία ; Tι μπορώ να κάνω ;

Οι μαθητές με δυσκολίες στην ορθογραφία

Μέσα στο σχολείο υπάρχειένα ποσοστό μαθητών το οποίο παρουσιάζει μειωμένη ή χαμηλή επίδοση στην ορθογραφία με αποτέλεσμα να αδυνατεί, ως έναν βαθμό, να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του γλωσσικού μαθήματος. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε μία ανομοιογενή ομάδα μαθητών.

Οι κατηγορίες μαθητών που μπορούν να δυσκολευτούν διακρίνονται σε:

Η ορθογραφία είναι γεγονός ότι δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό όλα τα παιδιά , ειδικότερα όμως τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες . Για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητο να βρίσκουμε εναλλακτικούς τρόπους εκμάθησης. Οι δάσκαλοι συχνά  συστήνουν, οι γονείς προμηθεύονται  γραμματικές, βιβλία ασκήσεων και κάθε τύπου εγχειρίδια ορθογραφίας,  τα οποία όμως δεν βασίζονται τις περισσότερες φορές στην πολύπλευρη διαδικασία μάθησης της ορθογραφίας. Η πολυαισθητηριακή μέθοδος και η αξιοποίηση τεχνικών εκμάθησης της ορθογραφίας είναι αυτό που λείπει.

Η Κυρία-Γραμματικούλα με τα δύο πρώτα τεύχη της ήρθε για να δώσει νέα πνοή στην εκμάθηση της ορθογραφίας! Προσφέρει διαβαθμισμένο υλικό ορθογραφίας μέσω μεθοδολογίας διδασκαλίας. Δεν είναι απλά υλικό ορθογραφίας, είναι ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρέμβασης και υποστήριξης για την ορθογραφία.

  • Πολυαισθητηριακό υλικό
  • Βιωματική Μάθηση
  • Κιναισθητικές δραστηριότητες
  • Τεχνικές Ομαδοποίησης

Kρύβονται στον κόσμο της Κυρίας-Γραμματικούλας και στα δύο τεύχη της!

Η κυρία Γραμματικούλα – Τεύχος Α΄

Η κυρία Γραμματικούλα – Τεύχος Β΄

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

seventeen − 16 =