«Όταν το παιχνίδι στην παραλία σταματώ, με ένα επιτραπέζιο στο σπίτι ξεκινώ…»  Το καλοκαιρινό memo και τα παιχνίδια οπτικής διάκρισης είναι εδώ!

«Όταν το παιχνίδι στην παραλία σταματώ, με ένα επιτραπέζιο στο σπίτι ξεκινώ…» Το καλοκαιρινό memo και τα παιχνίδια οπτικής διάκρισης είναι εδώ!

Οι εκδόσεις  mybook.gr  δημιούργησε μια κατάλληλη σειρά επιτραπέζιων παιχνιδιών με θεματική… το καλοκαίρι! Αναμφισβήτητα, ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών διαχρονικά, είναι όσα σχετίζονται με την μνήμη… τα γνωστά σε όλους μας παιχνίδια memo!

«Εσύ; θυμάσαι πού είδες την ίδια κάρτα με αυτή που αναποδογύρισες; ή θα την βρει ο αντίπαλος όταν έρθει η σειρά του»;

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό παιχνίδι βοηθάει τις δεξιότητες παρατηρητικότητας και ανάκλησης οπτικών πληροφοριών και μέσα από αυτές τις πολύ βασικές δεξιότητες, αυξάνεται η συγκέντρωση προσοχής των παιδιών. Ακόμη, ενισχύεται και ένα πολύ βασικό κομμάτι του μνημονικού μηχανισμού, που βοηθάει να κρατάμε ενεργή την πληροφορία που λαμβάνουμε την ίδια ώρα που πρέπει να την επεξεργαστούμε και δεν είναι άλλη από την… εργαζόμενη μνήμη!

Τέλος, αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και παίξτε με το παιδί παιχνίδια οπτικής διάκρισης, ψάχνοντας κρυμμένα αντικείμενα μέσα από καλοκαιρινές εικόνες… «πόσο παρατηρητικός είσαι»; Ας μην ξεχνάμε πως η ανάπτυξη της οπτικής διάκρισης είναι εκείνη που βοηθάει μετέπειτα στην κατάκτηση του μηχανισμού ανάγνωσης και γραφής!

 

Ας δώσουμε λοιπόν την ευκαιρία στα παιδιά να παίξουν, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ικανότητα οπτικής μνήμης και οπτικής διάκρισης με θεματική τις εικόνες που ζωντανεύουν, στη σκέψη του αγαπημένου μας Καλοκαιριού!!!

Βόλτα στην παραλία – Επιτραπέζιο Οπτικής Διάκρισης

Καλοκαιρινό memo

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fourteen + 1 =