Ποιος είπε ότι το καλοκαίρι δεν μπορώ δημιουργικός να είμαι, διασκεδάζοντας στης θάλασσας τον αφρό;

Ποιος είπε ότι το καλοκαίρι δεν μπορώ δημιουργικός να είμαι, διασκεδάζοντας στης θάλασσας τον αφρό;

Η σχολική  χρονιά έφτασε στο τέλος της και τα παιδιά περιμένουν πως και πώς να χαρούν τις στιγμές χαλάρωσης και ανεμελιάς που φέρνει το καλοκαίρι μαζί του! Το πρώτο διάστημα σίγουρα θα έχουν ανάγκη να απολαύσουν απλά και μόνο αυτές τις στιγμές χωρίς να ασχολούνται με κάτι συγκεκριμένο, καθώς όμως οι μέρες θα περνούν πιθανότατα να αρχίσουν να βαριούνται και έτσι η τηλεόραση ή τα αγαπημένα τους ψηφιακά μέσα να αποτελούν τη μόνη πηγή δραστηριοτήτων τους. Σίγουρα αυτό αποτελεί μια εύκολη λύση προς αποφυγή της γκρίνιας που εκδηλώνει το παιδί. Παρόλα αυτά, δεν προσφέρει απολύτως τίποτα και δεν αποτελεί δημιουργικό τρόπο απασχόλησης των μικρών μας φίλων.
Καλό θα ήταν λοιπόν να προλάβουμε αυτή τη δυσαρέσκεια των παιδιών και να τους αφιερώσουμε ποιοτικό χρόνο, κάνοντας μαζί τους δημιουργικές δραστηριότητες, που θα τα βοηθήσουν να μην βαρεθούν, αλλά και που θα χαρίσουν σε όλη την οικογένεια, αξέχαστες καλοκαιρινές στιγμές!

Μερικές δημιουργικές δραστηριότητες μπορεί να είναι:

‘πάμε διακοπές’; : βάλτε τα παιδιά στη διαδικασία οργάνωσης του ιδανικού προγράμματος διακοπών για τα ίδια και εμπλέξτε τα ενεργά σε αυτή τη διαδικασία, αναφέροντάς τους πληροφορίες για το μέρος και πιθανά μέρη (αξιοθέατα, αγαπημένες εξορμήσεις κλπ) που θα μπορούσατε να επισκεφτείτε.

βραδιές ‘σινεφιλ’: Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να παρακολουθήσετε την αγαπημένη σας ταινία σε θερινό σινεμά ή ακόμη και στο μπαλκόνι σας και να συζητήσετε στη συνέχεια για τα σημεία που σας έκαναν εντύπωση ή που δεν σας ενθουσίασαν, σε κλίμα ευχάριστο και χαλαρό.

– ‘φέρνουμε τη θάλασσα στο σπίτι μας’; : όταν θα είναι δύσκολο να βρεθείτε στην παραλία και να χαρούν τα παιδιά τα παιχνίδια στην άμμο, προμηθευτείτε ειδική άμμο για παιχνίδι, βάλτε το σε διαδικασία να δημιουργήσει διάφορες κατασκευές, κρύψτε αντικείμενα κάτω από την άμμο και προσπαθήστε να τα βρείτε κατονομάζοντάς τα… άλλωστε το πιο όμορφο συναίσθημα είναι να μπορούμε να γινόμαστε και εμείς παιδιά μαζί με τα παιδιά μας!

– η δημιουργία κολάζ από τις καλοκαιρινές σας εξορμήσεις: Φωτογραφίστε αντικείμενα, μέρη, εικόνες που τους έκαναν εντύπωση και κρατήστε τα ‘ζωντανά’ για όλη τη χρονιά! Μια εικόνα μπορεί πράγματι να αντικαταστήσει χίλιες λέξεις και σίγουρα τα παιδιά θα το χαρούν πολύ όταν θα βλέπουν να δημιουργείται σιγά-σιγά ένα κολάζ των αναμνήσεών σας από το φετινό καλοκαίρι!

Μαγειρεύουμε μαζί! Επειδή ένας καλός μάγειρας έχει πάντοτε και τον βοηθό του, μπορούμε να ενθαρρύνουμε το παιδί να μας βοηθήσει στην κουζίνα, φτιάχνοντας διάφορα γλυκίσματα, σπιτικό παγωτό και γενικότερα να αφήσουμε το παιδί μας να δημιουργήσει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

16 − eight =