Τι είναι τα κέντρα μελέτης;

Τι είναι τα κέντρα μελέτης;

Τα κέντρα μελέτης αποτελούν έναν δομημένο χώρο όπου δίνεται η δυνατότητα προετοιμασίας των μαθημάτων της επόμενης ημέρας. Δεν πραγματοποιείται παράδοση μαθημάτων, αλλά σε περίπτωση αποριών ή κενών σε ένα γνωστικό αντικείμενο παρέχεται η απαραίτητη βοήθεια από το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Τα κέντρα μελέτης αφορούν κυρίως παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και βοηθούν στην κάλυψη αρκετών αναγκών τους. Τα παιδιά μαθαίνουν να οργανώνουν το διάβασμά τους, δομούν την καθημερινή τους μελέτη και αποκτούν γερές βάσεις, εφόσον μαθαίνουν τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να μάθουν και όχι το τι πρέπει να μάθουν. Τα δίδακτρα εξαρτώνται από τις παροχές που προσφέρει το κάθε κέντρο μελέτης. Σε γενικότερες γραμμές, βέβαια, το χρηματικό ποσό δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικό για τους γονείς.

Που παρέχεται μελέτη;

Εκτός από τα κέντρα μελέτης υπάρχουν κέντρα ειδικής αγωγής τα οποία προσφέρουν την ευκαιρία σχολικής προετοιμασίας των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες. Παρέχονται ειδικοί χώροι και εκπαιδευτικά εργαλεία που βοηθούν στην κατανόηση του κάθε μαθήματος και στη συνέχεια στην εφαρμογή των γνώσεων των παιδιών στις σχολικές τους ασκήσεις. Μέσα από ειδικές εκπαιδευτικές μεθόδους και εξοπλισμό τα παιδιά προετοιμάζονται κατάλληλα για την επόμενη ημέρα συμμετέχοντας πιο ενεργά στη μαθησιακή διαδικασία. Έτσι, ενσωματώνονται πιο εύκολα στο σχολικό περιβάλλον και ενισχύεται η αυτοπεποίθησή τους (Ainscow, 1997).

 

Οι εκδόσεις www.my-book.gr παρέχουν ολοκληρωμένες λύσεις,

προτάσεις υποστήριξης και βοηθήματα για την προετοιμασία της επόμενης ημέρας!

 

Βιβλιογραφία

Ainscow, M. (1997). Towards inclusive schooling. British Journal of Special Education, 24, 3-6.

Διδασκαλία δεξιοτήτων μελέτης για μαθητές Δημοτικού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

thirteen − twelve =