X
2731082009
Εξειδικευμένο Εκπαιδευτικό Υλικό

Πολιτική Απορρήτου

1. Ασφάλεια των Δεδομένων σας

Το My-Book.gr σέβεται τα προσωπικά σας δεδομένα και εφαρμόζει το Ελληνικό Δίκαιο, που διαμορφώνεται σύμφωνα με το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων 2016/679/ΕΕ, και εν γένει το ισχύον εθνικό και ευρωπαϊκό νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων. Παρακάτω εξηγούμε τις πληροφορίες που συλλέγουμε και διατηρούμε, τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται οι πληροφορίες αυτές, καθώς και τα πρόσωπα στα οποία τις κοινοποιούμε.
Το My-Book.gr δεσμεύεται να διαφυλάσσει τα προσωπικά σας δεδομένα και να λαμβάνει κάθε ενδεδειγμένο μέτρο για την ασφαλή τήρηση αυτών. Έχουμε λάβει εύλογα, φυσικά και τεχνικά μέσα για να προστατεύουμε τις πληροφορίες που συλλέγουμε σε σχέση με τις υπηρεσίες μας. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι κανένας ιστότοπος, πληροφοριακό σύστημα ή καμία μετάδοση μέσω διαδικτύου δεν είναι απολύτως ασφαλής. Σε περίπτωση που διαπιστώσουμε υποκλοπή των δεδομένων σας, δεσμευόμαστε να σας ενημερώσουμε άμεσα σχετικά με την έκταση και το περιεχόμενο αυτής της κακόβουλης ενέργειας.
Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου έχει στόχο να σας ενημερώσει για διάφορες χρήσιμες πληροφορίες, όπως τα δεδομένα που συλλέγουμε, πως χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες που συλλέγουμε, τα δικαιώματα σας και τον τρόπο που μπορείτε να τα ασκήσετε, με ποιους μοιραζόμαστε δεδομένα, τον τρόπο επίλυσης διαφορών κ.α. Για οποιαδήποτε ζήτημα έχετε σχετικά με την Πολιτική Απορρήτου, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε με α) email στη διεύθυνση [email protected], είτε β) με αλληλογραφία στη διεύθυνση Σπάρτη Λακωνίας, Λεωνίδου 40, My-Book.gr.

2. Δεδομένα που συλλέγουμε

Το My-Book.gr μπορεί να συλλέγει πληροφορίες για εσάς με ποικίλους τρόπους, στόχος μας είναι να συλλέγουμε τα απαραίτητα κάθε φορά δεδομένα που είναι αναγκαία για τον σκοπό που προορίζονται. Κάποια από τα δεδομένα που συλλέγουμε είναι υποχρεωτικά για να μπορούμε να εκτελέσουμε τους σκοπούς μας, ενώ η χρήση κάποιων άλλων δεδομένων είναι προαιρετική και μπορείτε να ζητήσετε να εξαιρεθούν από επεξεργασία ή και συλλογή. Παρόλα αυτά, σε περίπτωση που επιλέξετε να εξαιρέσετε κάποια δεδομένα από συλλογή/επεξεργασία δεν θα μπορούμε να σας προσφέρουμε το πλήρες φάσμα των υπηρεσιών μας, ενώ ενδέχεται και η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών να μειωθεί.

Κάποια από τα δεδομένα που συλλέγουμε αναλύονται παρακάτω:

 1. Στοιχεία για την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας: Τα δεδομένα αυτά περιλαμβάνουν στοιχεία όπως όνομα, επίθετο, ταχυδρομική διεύθυνση, αριθμό σταθερού ή κινητού τηλεφώνου, στοιχεία που αποδεικνύουν την πληρωμή που έχετε κάνει
 2. Στοιχεία για την δημιουργία του λογαριασμού σας: Τα δεδομένα αυτά περιλαμβάνουν στοιχεία όπως όνομα, επίθετο, ταχυδρομική διεύθυνση, email, όνομα χρήστη, κωδικό πρόσβασης
 3. Στοιχεία σχετικά με τις επικοινωνίες μαζί μας: Τα δεδομένα αυτά περιλαμβάνουν στοιχεία όπως όνομα, email, σχόλια, ερωτήσεις και αιτήματα σας, αξιολογήσεις που έχετε κάνει για το υλικό μας
 4. Στοιχεία σχετικά με τα ενδιαφέροντα και το προφίλ σας ώστε να λάβετε εξατομικευμένες προτάσεις και προσφορές: Τα δεδομένα αυτά περιλαμβάνουν στοιχεία όπως προϊόντα που προστέθηκαν στο καλάθι σας, τις σελίδες που επισκέπτεστε, την ηλικία σας και τις ώρες που επισκέπτεστε την σελίδα μας
 5. Στοιχεία σχετικά με την χρήση του My-Book.gr, ώστε να βελτιώσουμε την εμπειρία χρήσης, όπως τα σημεία που κάνατε κλικ, τους όρους αναζήτησης που χρησιμοποιήσατε και τον τρόπου που κάνετε scroll στις σελίδες.
 6. Στοιχεία που συλλέγουμε όταν επικοινωνείτε με το κέντρα εξυπηρέτησης πελατών, όπου μπορεί να διατηρήσουμε πληροφορίες σχετικά με την κλήση, το τηλέφωνο σας, το όνομά σας, τα προϊόντα που αγοράσατε, ο λόγος για τον οποίο επικοινωνήσατε μαζί μας και οι συμβουλές που σας δώσαμε.
 7. Στοιχεία συσκευής, όπως για παράδειγμα, την ip σας, τα αναγνωριστικά συσκευής ή πληροφορίες για τη φυσική γεωγραφική θέση της συσκευής σας. Για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιείτε μια υπηρεσία ή εφαρμογή γεωγραφικού εντοπισμού και μας έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας για την κοινοποίηση της γεωγραφικής σας θέσης.

Κάποια από τα παραπάνω στοιχεία τα συλλέγουμε με την βοήθεια των cookies που τοποθετούμε στο πρόγραμμα περιήγησης σας, μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε κάνοντας click ΕΔΩ.

3. Πως χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες που συλλέγουμε

Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων είτε α) είναι απαραίτητη για την παροχή των υπηρεσιών μας συνεπώς, είναι υποχρεωτική, διότι διαφορετικά δεν θα μπορούσαμε να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας, είτε β) είναι υποχρεωτική διότι ζητείται από τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς, είτε γ) εκτελείται με βάση το νόμιμο συμφέρον του My-Book.gr και των αντισυμβαλλομένων του. Στην περίπτωση (γ) η επεξεργασία γίνεται εντός των ορίων άσκησης της σχετικής νομοθεσίας, όπως περιγράφεται παρακάτω, δεν είναι υποχρεωτική, και μπορείτε να ανακαλέσετε ανά πάσα στιγμή τη συγκατάθεσή σας ή ακόμα και να διατυπώσετε αντιρρήσεις σύμφωνα με τις ενότητες «Τα δικαιώματά σας», «Επίλυση διαφορών» και «Επικοινωνία μαζί μας» που περιγράφονται παρακάτω. Το My-Book.gr να χρησιμοποιεί τις πληροφορίες που συλλέγει για τους παρακάτω σκοπούς:

 1. Ολοκλήρωση αγορών: Χρησιμοποιούμε τα στοιχεία σας για την αποστολή της παραγγελίας σας, καθώς επίσης για να εκπληρώσουμε τις σχετικές υποχρεώσεις μας, όπως η τιμολόγηση και η δυνατότητα επιστροφών
 2. Δημιουργία λογαριασμού: Για την δημιουργία λογαριασμού στον ιστότοπο μας, χρησιμοποιούμε προσωπικά στοιχεία όπως το email και κωδικός πρόσβασης.
 3. Παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών: Συλλέγοντας στοιχεία για τις προτιμήσεις σας, έχουμε την δυνατότητα να σας παρέχουμε προτάσεις προϊόντων που ταιριάζουν με το προφίλ σας, αλλά και εξατομικευμένες προσφορές. Μπορούμε επίσης να σας προσφέρουμε δώρα και παροχές που αφορούν μόνο εσάς, παραδείγματος χάρη με χρήση εκπτωτικών κουπονιών.
 4. Επικοινωνίες: Για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας, αλλά και για να σας προσφέρουμε βελτιωμένες υπηρεσίες επικοινωνίας, χρησιμοποιούμε δεδομένα όπως τα στοιχεία επικοινωνίας σας, ερωτήσεις που έχετε κάνει στο παρελθόν ή προϊόντα που έχετε αγοράσει.
 5. Ενημερώσεις για προσφορές: Χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για την αποστολή ενημερώσεων που ορισμένες φορές δύναται να είναι εξατομικευμένες. Η ενημέρωση μπορεί να γίνει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (newsletter) ή κοινωνικών ή άλλων δικτύων.
 6. Βελτίωση και ανάπτυξη των συστημάτων και των υπηρεσιών που σας προσφέρουμε. Για παράδειγμα, αναγνωρίζοντας συγκεκριμένες σελίδες στον ιστότοπο μας που ίσως αντιμετωπίζεται προβλήματα, μπορούμε να διορθώνουμε τα προβλήματα αυτά.
 7. Για συμμόρφωση μας με την Εθνική και Κοινοτική νομοθεσία. Για παράδειγμα, για να έχουμε την δυνατότητα να σας τιμολογήσουμε και να διατηρήσουμε τα στοιχεία τιμολόγησης με βάση τις επιταγές της φορολογικής νομοθεσίας.
 8. Χρησιμοποιούμε προσωπικές πληροφορίες για ενέργειες μάρκετινγκ, έτσι ώστε να ενημερώσουμε τους πελάτες μας για τα πιο πρόσφατα προϊόντα και υπηρεσίες μας και να εξατομικεύουμε την εμπειρία τους. Οι πληροφορίες αυτές ενδέχεται να χρησιμοποιούν για διαφημίσεις που θα δείτε σε άλλους ιστοτόπους, συμπεριλαμβανομένων των Facebook και Google.

4. Τα δικαιώματά σας

Έχετε τα εξής δικαιώματα σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα:

 1. Δικαίωμα Πρόσβασης – Ενημέρωσης: Έχετε το δικαίωμα να αποκτήσετε πληροφορίες σχετικά με το αν επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας, ποια δεδομένα έχουμε συλλέξει, σε ποιους τα κοινοποιούμε, το σκοπό της επεξεργασίας και για πόσο χρόνο θα τα διατηρήσουμε.
 2. Δικαίωμα διόρθωσης ανακριβών πληροφοριών: Έχετε το δικαίωμα να μας ζητήσετε να διορθώσουμε πληροφορίες σχετικά με εσάς που είναι ανακριβείς ή ακόμα και να συμπληρώσουμε επιπλέον πληροφορίες. Το συγκεκριμένο δικαίωμα μπορείτε να το ασκήσετε κάνοντας και οι ίδιοι σύνδεση στον λογαριασμό σας και διορθώνοντας τα αντίστοιχα πεδία.
 3. Δικαίωμα Περιορισμού επεξεργασίας: Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε να περιορίσουμε ή και να αποκλείσουμε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.
 4. Δικαίωμα Φορητότητας: Έχετε το δικαίωμα να μας ζητήσετε να λάβετε τα προσωπικά σας δεδομένα ή να τα διαβιβάσουμε σε κάποιον άλλον οργανισμό για εσάς.
 5. Δικαίωμα Διαγραφής – Λήθης – Ανάκληση Συγκατάθεσης: Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε γραπτώς να διαγράψουμε τα προσωπικά δεδομένα σας, εφόσον δεν υφίστανται νόμιμοι λόγοι που υπερισχύουν έναντι του δικαιώματος σας (π.χ. φορολογική και εμπορική νομοθεσία). Επίσης, έχετε δικαίωμα να αποσύρετε τη συναίνεση σας για την επεξεργασία των δεδομένων σας, χωρίς ωστόσο να θιγεί η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση πριν από την ανάκλησή της.
 6. Δικαίωμα να μην λαμβάνετε ενέργειες marketing: Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε να μην λαμβάνετε ενημερώσεις για ενέργειες marketing.

5. Πως μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας

Για να ασκήσετε τα παραπάνω δικαιώματα σας, μπορείτε να υποβάλλετε εγγράφως αίτημα είτε με α) email στη διεύθυνση [email protected], είτε β) με αλληλογραφία στη διεύθυνση Λεωνίδου 40, Σπάρτη, Λεωνίδου 40, Σπάρτη.

Ειδικά για το δικαίωμα σας να μην λαμβάνετε ενέργειες marketing, μπορείτε επιπλέον να στείλετε σχετικό αίτημα στο email [email protected] ή εναλλακτικά:
α) για να μην λαμβάνετε διαφημιστικά email (newsletter) μπορείτε να πατήσετε την σχετική επιλογή διαγραφής από την σχετική λίστα που υπάρχει σε κάθε newsletter,
β) για να μην λαμβάνετε διαφημιστικά μηνύματα viber μπορείτε να μπλοκάρετε το My-book.gr μέσα από την εφαρμογή viber επιλέγοντας Κατάργηση Εγγραφής,
γ) για να μην λαμβάνετε διαφημιστικά μηνύματα push (push notifications), μπορείτε να επιλέξετε την σχετική επιλογή από το πρόγραμμα περιηγητή (browser) που χρησιμοποιείτε.
Σας ενημερώνουμε πως για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, ενδέχετε να ζητήσουμε να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας προτού προχωρήσουμε με οποιοδήποτε αίτημα που μας υποβάλετε. Σε περίπτωση που έχετε εξουσιοδοτήσει τρίτο μέρος να υποβάλει κάποιο αίτημα αντί εσάς θα του ζητηθεί να αποδείξει ότι έχει την σχετική άδειά σας.

6. Απαντήσεις σε αιτήματα σας

Το My-Book.gr απαντάει σε όλα τα αιτήματα σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα μέσα σε διάστημα το πολύ ενός μήνα. Σε περίπτωση εξαιρετικά μεγάλου φόρτου εργασίας ή τεχνικής δυσκολίας απάντησης, το My-Book.gr θα σας ενημερώσει εντός του παραπάνω διαστήματος ώστε να λάβουμε παράταση επιπλέον δύο μηνών.

7. Χρόνος διατήρησης των δεδομένων

Διατηρούμε τις προσωπικές σας πληροφορίες για όσο χρονικό διάστημα είναι λογικά αναγκαίο για τους διάφορους σκοπούς που καθορίζονται στην παρούσα πολιτική ή για συμμόρφωση με άλλους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς σχετικά με την υποχρεωτική διατήρηση ορισμένων τύπων πληροφοριών. Για παράδειγμα, θα διατηρήσουμε τα δεδομένα για όσο διάστημα έχετε λογαριασμό στο My-Book.gr. Σχετικά με δεδομένα που αναφέρονται σε αγορές, είναι πιθανόν να διατηρούμε αυτά τα δεδομένα για μεγαλύτερο διάστημα προκειμένου να συμμορφωθούμε με τις νομικές μας υποχρεώσεις (όπως τη φορολογική και εμπορική νομοθεσία και για λόγους παροχής εγγύησης).

8. Με ποιους μοιραζόμαστε τις πληροφορίες που συλλέγουμε

Πρόσβαση στα Δεδομένα σας έχει το απολύτως απαραίτητο προσωπικό του My-Book.gr, το οποίο έχει δεσμευτεί με τήρηση εμπιστευτικότητας. Το My-Book.gr δεν μοιράζεται με τρίτους προσωπικές σας πληροφορίες. Παρόλα αυτά ενδέχεται να κοινοποιήσουμε τις πληροφορίες σας σε συνεργάτες μας οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες διαφήμισης, στατιστικών ή έρευνας, επικοινωνίας, διενέργειας διαγωνισμών και υποστήριξης της ιστοσελίδας ή του εμπορικού μας προγράμματος. και πάντα με τον τρόπο που περιγράφεται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου. Απαγορεύεται στους συνεργάτες μας αυτούς να κάνουν χρήση των ανωτέρω πληροφοριών ή να τις κοινοποιήσουν με σκοπό άλλον, εκτός από την παροχή υπηρεσιών για λογαριασμό μας.
Σε περίπτωση που η επιχείρηση μας πωληθεί ή μεταβιβαστεί, ενδέχεται να διαβιβάσουμε πληροφορίες που έχουμε συλλέξει και αποθηκεύσει, περιλαμβανομένων των πληροφοριών πελατών, σε κάθε εμπλεκόμενο μέρος στην πώληση ή τη μεταβίβαση.
Τέλος, υπάρχει η περίπτωση όπου το My-Book.gr να υποχρεωθεί εκ του νόμου ή βάση δικαστικής ή μέσω άλλης αρμόδιας αρχής να δημοσιεύσει προσωπικά στοιχεία σας.

9. Διεθνής διαβίβαση δεδομένων

Τα προσωπικά σας δεδομένα που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε αποθηκεύονται στους servers του My-Book.gr που βρίσκονται στην Ελλάδα και την Γερμανία. Επιπρόσθετα, κάποιοι από τους παραλήπτες των δεδομένων με τους οποίους μοιραζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα σας μπορεί να βρίσκονται σε άλλες χώρες. Η νομοθεσία στις χώρες αυτές πιθανόν να μην παρέχει το ίδιο επίπεδο προστασίας δεδομένων. Παρόλα αυτά, όταν διαβιβάζουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σας σε παραλήπτες σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των Η.Π.Α., δεσμευόμαστε να λαμβάνουμε όλα τα δυνατά μέτρα ώστε να προστατεύουμε τα προσωπικά δεδομένα σας σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική και με την ισχύουσα νομοθεσία. Για τον λόγο αυτό, τo my-book.gr χρησιμοποιεί διάφορους νομικούς μηχανισμούς, όπως τυποποιημένες συμβατικές ρήτρες της Ε.Ε. για να διασφαλίσει ότι τα δικαιώματά σας και τα μέτρα προφύλαξης θα ισχύουν για τα δεδομένα σας όταν διαβιβάζονται και ότι οι εξουσιοδοτημένοι εκτελούντες την επεξεργασία των δεδομένων σας συμμορφώνονται με τις βασικές αρχές προστασίας δεδομένων που αφορούν τη δίκαιη διαχείριση των  προσωπικών πληροφοριών και την εξασφάλιση επαρκούς προστασίας των προσωπικών πληροφοριών.

10. Σύνδεσμοι προς άλλες τοποθεσίες

Η ιστοσελίδα μας δύναται να περιέχει συνδέσεις (hyperlinks) προς δικτυακούς τόπους των οποίων η διαχείριση ανήκει σε εταιρείες ή πρόσωπα πέραν του my-book.gr και οι οποίες παρέχονται για την διευκόλυνσή σας. Η παροχή αυτών των συνδεδεμένων δικτυακών τόπων από εμάς δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως έγκριση, χορηγία ή σύσταση χρήσης των ιστοσελίδων αυτών ή των υλικών που διαχειρίζονται ή των υπηρεσιών που παρέχονται από αυτές. To my-book.gr δεν έχει τον έλεγχο των άλλων ιστοσελίδων και δεν φέρει καμία ευθύνη για το υλικό, τις υπηρεσίες ή το περιεχόμενο αυτών των τρίτων ή άλλων ιστοσελίδων, ούτε δεσμεύεται αναφορικά με συνδεδεμένους δικτυακούς τόπους. Οποιαδήποτε πληροφορία σας παρέχεται μέσω του διαδικτυακού μας τόπου ή σε σύνδεση προς άλλη ιστοσελίδα εναπόκειται στην απόλυτη διακριτική σας ευχέρεια να αξιολογήσετε και να ενεργήσετε βασιζόμενοι στην ιδιωτική σας βούληση, αποκλείοντας οποιαδήποτε ευθύνη του my-book.gr. Διατηρούμε το δικαίωμα να τερματίσουμε συνδέσεις από δικτυακούς τόπους τρίτων προς την Ιστοσελίδα μας οποιαδήποτε στιγμή.

11. Επίλυση διαφορών

Αν θεωρείτε πως δεν μπορούμε να επιλύσουμε ζητήματα τα οποία έχετε και θεωρείτε ότι προσβάλλουμε κάποιο δικαίωμα σας μπορείτε σύμφωνα με το άρ. 14 του Κανονισμού 524/2013 να καταφύγετε στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Επίλυσης Διαφορών. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην διεύθυνση https://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Επιπρόσθετα, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Συνήγορο του Καταναλωτή στην διεύθυνση http://www.synigoroskatanaloti.gr/.

Τέλος, αν θεωρείτε πως παραβιάζουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, έχετε δικαίωμα να απευθυνθείτε ή να υποβάλλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (Κηφισίας 1-3, Αθήνα, Τ.Κ. 11523 ή στο τηλέφωνο 2106475600, e-mail: [email protected]).

Τα παραπάνω δεν περιορίζουν τα δικαιώματα που και εσείς και εμείς έχουμε να καταφύγουμε στα αρμόδια δικαστήρια.

12. Επικοινωνία μαζί μας

Εάν έχετε ερωτήσεις ή επιθυμείτε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας σχετικά με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε με α) email στη διεύθυνση [email protected], είτε β) με αλληλογραφία στη διεύθυνση Λεωνίδου 40, Σπάρτη Λακωνίας, 2731 0 82009

13. Τροποποιήσεις της πολιτική απορρήτου

Το My-Book.gr διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί την παρούσα πολιτική απορρήτου, ισχύουσα θεωρείται πάντοτε η πρόσφατη τροποποίηση. Θα πρέπει να ελέγχετε την παρούσα πολιτική τακτικά ώστε να ενημερώνεστε για την πιο πρόσφατα ενημερωμένη έκδοσή της. H τελευταία αναθεώρηση της Πολιτικής Απορρήτου έγινε στις 1 Ιουλίου 2019.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER & ΚΕΡΔΙΣΤΕ

ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ ΚΟΥΠΟΝΙ 5%

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑ ΣΑΣ

Μείνετε ενημερωμένοι για νέο υλικό, σεμινάρια και όλα τα τελευταία νέα μας.