ΤΑ ΚΕΔΑΣΥ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΑΛΛΑ «ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ». ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ;
Προβληματισμός και διατύπωση ερωτημάτων ακολουθείται μετά τη λήψη μίας διάγνωσης από τα ΚΕΔΔΥ. Συχνά οι γονείς διερωτώνται σχετικά με τις αποφάσεις και τις γνωματεύσεις από τους δημόσιους φορείς. Η λήψη μίας διάγνωσης δεν συνεπάγεται ταμπελοποίηση του παιδιού, αλλά προσπάθεια κατανόησης των δυσκολιών και παροχής πρόσθετης βοήθειας και υποστήριξης.
- Μαθησιακές δυσκολίες ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Η διάγνωση των μαθησιακών δυσκολιών συνδέεται με την ύπαρξη δυσκολιών σε επίπεδο ανάγνωσης και γραφής και διακρίνονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες , ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και γενικευμένες μαθησιακές δυσκολίες. Αντίθετα, οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ορίζεται από τη νομοθεσία ότι είναι οι όσοι για ολόκληρη ή ορισμένη περίοδο της σχολικής τους ζωής εμφανίζουν σημαντικές δυσκολίες μάθησης εξαιτίας αισθητηριακών, νοητικών, γνωστικών, αναπτυξιακών προβλημάτων, ψυχικών και νευροψυχικών διαταραχών οι οποίες, σύμφωνα με τη διεπιστημονική αξιολόγηση, επηρεάζουν τη διαδικασία της σχολικής προσαρμογής και μάθησης. Στην κατηγορία των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών συγκαταλέγονται και οι οι μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες όπως δυσλεξία, δυσγραφία, δυσαριθμησία, δυσαναγνωσία και δυσορθογραφία. Επίσης, στην ίδια κατηγορία εντάσσονται οι μαθητές με σύνθετες γνωστικές, συναισθηματικές και κοινωνικές δυσκολίες, παραβατική συμπεριφορά λόγω κακοποίησης, γονεϊκής παραμέλησης και εγκατάλειψης ή λόγω ενδοοικογενειακής βίας, ανήκουν στα άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Πρέπει να επισημανθεί ότι στην κατηγορία μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες δεν εμπίπτουν οι μαθητές με χαμηλή σχολική επίδοση που συνδέεται αιτιωδώς με εξωγενείς παράγοντες, όπως γλωσσικές ή πολιτισμικές ιδιαιτερότητες.
- Κατανόηση της διάγνωσης
Γίνεται κατανοητό λοιπόν, ότι η διάγνωση ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών , αποτελεί την μεγάλη ομπρέλα μέσα στην οποία εντάσσονται μία σειρά από διαφορετικές δυσκολίες. Αποτελεί τον διευρυμένο όρο, στοχεύει στην επισήμανση δυσκολιών σε περισσότερους από ένα αναπτυξιακούς τομείς. Οι όροι μαθησιακές δυσκολίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες δεν ταυτίζονται απόλυτα, αλλά αποτελούν μία υποκατηγορία. Ο βαθμός υποστήριξης των παιδιών πρέπει να είναι εντονότερος και χρειάζεται να γίνει προσδιορισμός της υποκατηγορίας των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών που εντάσσεται το παιδί.
Γνωρίζοντας και κατανοώντας τη διάγνωση, υποστηρίζουμε αποτελεσματικά!
Αν θέλεις γνώση , κατάρτιση , εξειδίκευση και εκπαίδευση στα σύγχρονα θεραπευτικά προγράμματα !
Εδώ μπορείς να ανακαλύψεις τώρα την μεγάλη μας προσφορά !
Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Αποκατάστασης Μαθησιακών Δυσκολιών Πρωτοβάθμια -Δευτεροβάθμια
Έκπτωση -30%!!!
Θυμίζουμε ότι ισχύουν και όλες οι εκπτωτικές μας κατηγορίες!