2731082009
Εξειδικευμένο Εκπαιδευτικό Υλικό

ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΦΩΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ

Περίληψη

Με ιδιαίτερη χαρά η συγγραφική ομάδα του my-book.gr έλαβε συμμετοχή στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο «Το εκπαιδευτικό παιχνίδι και η τέχνη στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό», το οποίο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 29-31 Οκτωβρίου 2021.

Το Συνέδριο συνδιοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του ΕΚΕΔΙΣΥ, το Εργαστήριο Ψυχοπαιδαγωγικών Εφαρμογών στην Προσχολική Αγωγή, το Labοratory for Research on Early Childhood Psychopedagogy, το Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το Greek Cultural Institute και το Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Επιλέγοντας τη θεματική ενότητα: Παιγνιώδη μορφή διδασκαλίας παρουσιάστηκε η αξία της φωνολογικής ενημερότητας για την ανάπτυξη της ικανότητας αναγνώρισης, χειρισμού των φωνημάτων μίας λέξης, καθώς και της ακουστικής διάκρισης μεταξύ των γλωσσικών μονάδων. Αξιοποιώντας ένα παιγνιώδες ταξίδι φωνολογικών δραστηριοτήτων αναδείχθηκε η αξία του παιχνιδιού. Η ιδιαίτερη συμβολή του στην ενεργή συμμετοχή των μαθητών κατά την εκπαιδευτική διαδικασία προσφέρει τα κατάλληλα ερεθίσματα προκειμένου να κατακτηθεί η γνώση αβίαστα και με διασκεδαστικό τρόπο.

Λέξεις Κλειδιά

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER & ΚΕΡΔΙΣΤΕ

ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ ΚΟΥΠΟΝΙ 5%

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑ ΣΑΣ

Μείνετε ενημερωμένοι για νέο υλικό, σεμινάρια και όλα τα τελευταία νέα μας.