Περισσότερα
X
2731082009
Εξειδικευμένο Εκπαιδευτικό Υλικό

Χριστίνα Νικόλαρου

Χριστίνα Νικόλαρου
Χριστίνα Νικόλαρου
Ψυχολόγος

Η Νικόλαρου Χριστίνα Γεωργία είναι απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Σχολικής Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκπαιδεύεται στη συστημική ψυχοθεραπεία για να γίνει πιστοποιημένη ψυχοθεραπεύτρια στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων. Οι προπτυχιακές της σπουδές πραγματοποιήθηκαν στο Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Είναι μετεκπαιδευθείσα στη Ψυχοθεραπεία Κοινωνικής και Συναισθηματικής Ανάπτυξης στη Διαχείριση Διαταραχών Αυτιστικού Φάσματος Μέσης και Υψηλής Λειτουργικότητας του Κέντρο Παιδιού και Εφήβου καθώς και στην “Αξιολόγηση και Αντιμετώπιση Νηπίων, Παιδιών και Εφήβων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας” του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών . Η επιμόρφωσή της περιλαμβάνει, επίσης, την παρακολούθηση ετησίου προγράμματος Παιδοψυχολογίας- Παιδοψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων όπως: 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναπτυξιακής Ψυχολογίας, 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, «3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών / Συμπεριφοριστικών Προσεγγίσεων σε Παιδιά και Εφήβους», 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Κλάδου Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχολογίας της Υγείας της ΕΛΨΕ «Επαναπροσδιορισμός στο Άτομο, στην Οικογένεια και στην Ομάδα: «Ο ρόλος της Κλινικής Ψυχολογίας και της Ψυχολογίας της Υγείας», 9ο Πανελλήνιο Παιδοψυχιατρικό Συνέδριο «Πρόληψη: Έγκαιρη αναγνώριση και αντιμετώπιση των ψυχικών διαταραχών στο παιδί και στον έφηβο», 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναπτυξιακής- Συμπεριφορικής Παιδιατρικής & Εφηβικής Υγείας- Ιατρικής, 2ο Πανελλήνιο Forum Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής, 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας και Πρόληψης των Αυτοκτονιών και της Βίας και 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών. Επίσης, έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε Νοσοκομεία της Αττικής όπως: Εκπαιδευτικό Επιστημονικό Πρόγραμμα της Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Π & Αγλαΐα Κυριακού», Εκπαιδευτικό Επιστημονικό Πρόγραμμα της Ψυχιατρικής Κλινικής Ενηλίκων στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμιγκ, Εκπαιδευτικό Επιστημονικό Πρόγραμμα της Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμιγκ και Εκπαιδευτικό Επιστημονικό Πρόγραμμα «Κλινικά Θέματα στην Εξέλιξη Παιδιών και Εφήβων» στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Ευαγγελισμός. Τέλος, έχει παρευρεθεί σε πολλά σεμινάρια μεταξύ των οποίων είναι τα ακόλουθα: «Παιγνιοθεραπεία- Δραματοθεραπεία- Ψυχόδραμα στην υπηρεσία της εκπαίδευσης», «Το Παιχνίδι ως Διαγνωστικό & Θεραπευτικό Μέσο», Συναισθήματα & Σώμα. Η επίδραση των συναισθημάτων στο σώμα μας – Πεποιθήσεις – Επικοινωνία, «Παιδοφιλία και Παιδική Σεξουαλική Κακοποίηση», «Εφηβεία και εξαρτήσεις», «Αποστιγματισμός και Ψυχική Υγεία: Τολμώντας να ζήσουμε με διαφορετικούς ανθρώπους», Ψυχαναλυτική εξέταση της εγκληματικής διάπραξης στις περιπτώσεις των μαζικών και κατά συρροή εγκλημάτων, Προβολικά Τεστ- Rorschach & Draw-a-Person και άλλα.

Στα πλαίσια της μεταπτυχιακής πρακτικής της άσκησης εργάσθηκε στο Κέντρο Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα- Καισαριανής. Η πρακτική άσκηση εκεί περιλάμβανε την αξιολόγηση παιδιών σχολικής και εφηβικής ηλικίας (κλινική συνέντευξη, προβολικά σχέδια, αξιολόγηση νοητικής λειτουργίας), συμβουλευτικές συνεδρίες με μαθητές και ανακοίνωση ευρημάτων στους γονείς. Ακόμα έκανε πρακτική άσκηση στο 49ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών σε συνεργασία με το Εργαστήρι Σχολικής Ψυχολογίας ΕΚΠΑ και την υποστήριξη του ΚΕΔΔΥ Α΄ Αθήνας, όπου επιλέχθηκε να συμμετάσχει στην δράση Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σχολικών κοινοτήτων για την ένταξη μαθητών που φοιτούν σε τάξεις υποδοχής (ευάλωτες ομάδες) και την προαγωγή της ψυχικής ανθεκτικότητας στο σύνολο του σχολείου (πρωτογενή παρέμβαση). Στο πλαίσιο των προπτυχιακών της σπουδών εργάσθηκε στην Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων- ΕΛΕΠΑΠ στο Τμήμα Νευροψυχολογικής Αποκατάστασης Εγκεφαλικών Βλαβών στο Παγκράτι, όπου και συνέχισε εθελοντικά για τρεις μήνες. Εθελοντικά εργάσθηκε, τέλος, τρία χρόνια στο Χαμόγελο του παιδιού (Δημιουργική απασχόληση στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Π & Α Κυριακού») σε παιδιά που βρίσκονται εκεί για κοινωνικούς λόγους με εισαγγελική εντολή καθώς και στο Κέντρο Διάγνωσης και Αποκατάστασης Ατόμων με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος «Ηλίανθος», του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου.

Τέλος, έχει εκπαιδευτεί και έχει επάρκεια σε πολλά ερωτηματολόγια μεταξύ των οποίων είναι τα ερωτηματολόγια ΕΔΕΠΠΕ (Ερωτηματολόγια Δια-προσωπικής και Ενδο-προσωπικής Προσαρμογής Παιδιών και Εφήβων, Achenbach, Ερωτηματολόγιο Παιδικής Συμπεριφοράς (C.B.Q), Ερωτηματολόγιο Δυνατοτήτων και Δυσκολιών (SDQ), Parenting stress index, Dupaul, προβολικό σχέδιο «Σπίτι, δέντρο, άνθρωπος», WISC- V και άλλα.

Εργάζεται από το 2016 στο Κέντρο Αγωγής Παιδιού και Εφήβου «Εξέλιξη» και η εργασιακή της εμπειρία περιλαμβάνει ατομικές συνεδρίες με παιδιά προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας με φοβίες, συναισθηματικές διαταραχές ή διαταραχές της διάθεσης, νοητική υστέρηση, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής- υπερκινητικότητα, διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού, αγχώδεις διαταραχές και εξωτερικευμένα προβλήματα συμπεριφοράς. Επίσης, πραγματοποιεί εξωτερικά προγράμματα με στόχο κυρίως την ενίσχυση των κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών και την εφαρμογή στην πράξη όλων όσων έχουν διδαχθεί εντός του κέντρου.

Αποτελεί μέλος της συγγραφικής ομάδας των εκδόσεων my-book.gr , όπου ασχολείται με τη διαμόρφωση υποστηρικτικού υλικού για μαθητές με συναισθηματικές και κοινωνικές δυσκολίες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER & ΚΕΡΔΙΣΤΕ

ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ ΚΟΥΠΟΝΙ 5%

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑ ΣΑΣ

Μείνετε ενημερωμένοι για νέο υλικό, σεμινάρια και όλα τα τελευταία νέα μας.