X
2731082009
Εξειδικευμένο Εκπαιδευτικό Υλικό

Μάρθα Ηλιοπούλου

Μάρθα Ηλιοπούλου
Μάρθα Ηλιοπούλου
Ειδική Παιδαγωγός

Η Ηλιοπούλου Μάρθα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σπάρτη Λακωνίας. Οι προπτυχιακές της σπουδές πραγματοποιήθηκαν στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας (κατεύθυνση: Παιδαγωγική), με βαθμό Άριστα.

Στα πλαίσια των προπτυχιακών σπουδών της εκπαιδεύτηκε στις Εφαρμογές Συμπεριφορικού Μοντέλου (ABA) και εργάστηκε εθελοντικά στην Μονάδα Προσβασιμότητας Φοιτητών με Αναπηρίες του ΕΚΠΑ Αθήνας. Παράλληλα, εργάστηκε με προγράμματα ΕΣΠΑ σε δημόσια σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Έχει εργαστεί εθελοντικά στα Special Olympics εφαρμόζοντας ψυχοπαιδαγωγικό πρόγραμμα σε ενήλικες με Ν.Υ και αναπτυξιακές διαταραχές.

Οι μεταπτυχιακές της σπουδές πραγματοποιήθηκαν στο διακρατικό πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου- Università di Torino), καθώς και στο Κρατικό Φορέα Πιστοποίησης EDEXCEL-UK από όπου έλαβε Επαγγελματικό Δίπλωμα Εξειδίκευσης Μαθησιακών Δυσκολιών & Προβλημάτων Συμπεριφοράς.

Έχει πιστοποιητικό επάρκειας στη χορήγηση αξιολογητικών εργαλείων διάγνωσης δυσκολιών μάθησης και σχολικής ετοιμότητας (Αθηνάτεστ, Τεστ Α, Τεστ Ανάγνωσης Α, καθώς και στα 12 εργαλεία διερεύνησης και αξιολόγησης του ΥΠΕΠΘ και στο Λαμδα Τεστ ). Πρόσφατα ολοκλήρωσε την εκπαίδευση σε σύγχρονα ψυχομετρικά εργαλεία (Detroit test,Λα-Τω, Κριτήριο Μαθηματικής Επάρκειας από την Ουτρέχτη) από το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής αγωγής και εξειδικεύτηκε στο σχεδιασμό εξατομικευμένων προγραμμάτων παρέμβασης.

Έχει λάβει εξειδίκευση στην εκτίμηση και τον εντοπισμό των μαθησιακών τύπων μάθησης για την οργάνωση και τη δόμηση της σχολικής μελέτης.

Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά προγράμματα για προγράμματα αποκατάστασης μαθησιακών δυσκολιών από την Ελληνική Εταιρεία Δυσλεξίας . Επίσης, έχει επιμορφωθεί στην Αξιολόγηση και στις Τεχνικές Διαχείρισης διάσπασης ελλειμματικής προσοχής από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της ΔΕΠ-Υ. Παράλληλα, έχει λάβει εκπαίδευση στη ‘’Διδακτική Αρχαίων Ελληνικών σε παιδιά με ΕΕΑ’’ και στη ‘’Διδακτική της Ελληνικής Γλώσσας σε Αλλόγλωσσους’’ από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας. Παράλληλα ,έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση στη ‘’Διδακτική της Ελληνικής Γλώσσας ως δεύτερη γλώσσα’’ , όπου ασχολήθηκε με το σχεδιασμό σχεδίων διδασκαλίας για δίγλωσσους μαθητές.

Είναι πιστοποιημένη στην εφαρμογή των ακόλουθων μεθόδων και τεχνικών (TEACCH, PECS, Social Stories, Comic Strip, CARS, Λογόμετρο). Διαθέτει τον τίτλο ΘΕΚΟ Advanced που αφορά την αντιμετώπιση παιδιών με ΕΕΑ στο εκπαιδευτικό περιβάλλον και στο σπίτι από την εταιρεία Προσέγγιση. Επίσης, είναι πιστοποιημένη για την υλοποίηση Παράλληλης Στήριξης με την εκπαίδευση ABA –Συνοδεία Παράλληλης Στήριξης από το Κολλέγιο Aegean Omiros College. Τέλος, έχει λάβει εκπαίδευση για την μέθοδο του Θεατρικού Παιχνιδιού (από το Σχολείο Παιχνιδιού με εκπαιδευτήρια την Μαντώ Κουρετζή), το οποίο εφάρμοσε σε μαθητές με αυτισμό κατά τη διάρκεια ερευνητικής εργασίας. Παρακολούθησε επίσης βιωματικό σεμινάριο εφαρμογής της Παιγνιοθεραπείας στο Κέντρο Αγγίζω.

Είναι εκπαιδευμένη σε ψυχομετρικό εργαλείο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και ψυχομετρικού εργαλείου Learning Style από την Computer Academy. Πρόσφατα εκπαιδεύτηκε στα Προγράμματα Σχολικής Αξιολόγησης κατά Δημητρίου. Είναι κάτοχος πιστοποιητικού γνώσης συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille.

Έχει λάβει εκπαίδευση στις αρχές της διαφοροποιημένης διδασκαλίας «Διαφοροποιημένη Διδασκαλία, Συναισθηματική Νοημοσύνη, Διαχείριση Σχολικής Τάξης» από την εταιρεία ELT NEWS και συνεχίζει να επιμορφώνεται μέσα από ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένης εκπαίδευση στην Διαφοροποιημένη διδασκαλία με υπεύθυνη την κ. Παντελιάδου και κ. Παππά.

Έχει ολοκληρώσει την Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων από το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Παρακολουθεί επιμορφωτικό πρόγραμμα του ΕΚΠΑ Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε Εφήβους και Ενήλικες.

Αποτελεί μέλος του Συλλόγου Ειδικών Παιδαγωγών και μέλος του Δ.Σ Συνδέσμου Φιλολόγων Λακωνίας.

Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια ως εισηγήτρια παρουσιάζοντας μία σειρά επιστημονικών μελετών και εργασιών επικεντρωμένων στο επιστημονικό της ενδιαφέρον για τον τομέα της εκπαίδευσης, της παιδαγωγικής και της ειδικής αγωγής. Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων σε τοπικές εφημερίδες και ενημερωμένες ιστοσελίδες.

Η εργασιακή της προϋπηρεσία αφορά ιδιωτικές και δημόσιες δομές παροχής υπηρεσιών ΕΑΕ, καθώς και διαφοροποιημένης μάθησης. Αποτελεί επιστημονικά υπεύθυνη στη διαμόρφωση επιστημονικού υλικού γενικής και ειδικής εκπαίδευσης My-book.gr. Είναι υπεύθυνη στο Διεπιστημονικό Κέντρο Αγωγής Παιδιού & Εφήβου «Εξέλιξη» στη Σπάρτη Λακωνίας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER & ΚΕΡΔΙΣΤΕ

ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ ΚΟΥΠΟΝΙ 5%

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑ ΣΑΣ

Μείνετε ενημερωμένοι για νέο υλικό, σεμινάρια και όλα τα τελευταία νέα μας.