Ήρθαν τα Χριστούγεννα: Ευκαιρία για Παιχνίδι

Ήρθαν τα Χριστούγεννα: Ευκαιρία για Παιχνίδι

Πώς θα περάσετε δημιουργικά τις γιορτές των Χριστουγέννων;

Οι διακοπές των Χριστουγέννων έφτασαν και τώρα είναι το κατάλληλο διάστημα για να μοιραστούμε με τα παιδιά μας στιγμές ατέλειωτου γέλιου και φυσικά… ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ! Αρχικά, τα παιδιά δείχνουν την προτίμησή τους στα παιχνίδια που τα διασκεδάζουν περισσότερο και εμείς με τη σειρά μας προτείνουμε τρόπους για να συμπορεύεται η διασκέδαση με την ενίσχυση των γνωστικών δεξιοτήτων τους!
Παρακάτω σας προτείνουμε μερικά από αυτά :

 1. Επιτραπέζιο: «H άλλη πλευρά», Κάισσα, 4+ ετών. Τα παιδιά καλούνται να βρουν τις διαφορές αφού πρώτα παρατηρήσουν καλά τις εικόνες (ενίσχυση μνήμης και προσοχής).
 2. Επιτραπέζιο: «Χάλι Γκάλι», Κάισσα, 6+ ετών και «Χάλι Γκάλι» Junior για παιδιά 4+ ετών. Τα παιδιά καλούνται να προσέξουν πότε θα μαζευτούν 5 όμοια φρούτα στις κάρτες που ανοίγονται και να χρησιμοποιήσουν τα γρήγορα αντανακλαστικά τους για να χτυπήσουν το κουδουνάκι! Έτοιμοι; (ενίσχυση προσοχής)
 3. «Το εργοστάσιο των παραμυθιών» , Εκδόσεις Σαββάλας.
  Μπορεί να αφορά την αφήγηση έξι κλασικών παραμυθιών αλλά στην πραγματικότητα το παιδί εμπλέκεται ενεργά στη διαδικασία αφήγησης του παραμυθιού ,αφού πρώτα του διαβάζουμε την ιστορία και στη συνέχεια βάζει το ίδιο τα κυβάκια στη σωστή σειρά αναπαριστώντας τα παραμύθια (ενίσχυση μνήμης, λογικής σκέψης και λεπτής κινητικότητας).
 4. Επιτραπέζιο: «Γρήγορα στη Σοφίτα», Ravensburger , 5+ ετών. Ποιος θα καταφέρει να περάσει όλα τα δωμάτια και να φτάσει πρώτος στη σοφίτα;
  (ενίσχυση οπτικοχωρικού προσανατολισμού).
 5. Επιτραπέζιο: «Κοκομπλόκο», AS Games, 10+ ετών. Πόσο γρήγορος είσαι στην εύρεση λέξεων ; Σίγουρα μπορείς να πεις μια ταινία ή μια ράτσα σκύλου, μπορείς όμως να το κάνεις πριν σε προλάβει ο αντίπαλός σου ; Είστε έτοιμοι για κοκομπλόκο ; (ενίσχυση αντιληπτικού και εκφραστικού λεξιλογίου και οπτικοχωρικού προσανατολισμού)
 6. Επιτραπέζιο: « Dixit» , κάισσα. 8+ ετών. Ας λύσουμε το αίνιγμα! Οι πέντε κάρτες ανοίγουν… μοιάζουν πολύ μεταξύ τους, μια όμως ανήκει στον αφηγητή ! Ποια είναι; (ενίσχυση δημιουργικής και λογικής σκέψης καθώς και οπτικοχωρικής αντίληψης)
 7. Επιτραπέζιο: «Jungle speed» , Κάισσα, 7+ ετών. Πόσο εξασκημένη είναι η παρατηρητικότητα μας ; ας το διαπιστώσουμε αρπάζοντας το τοτέμ μόλις δούμε κάτω όμοιες ακριβώς κάρτες!
 8. Επιτραπέζιο: «Κατσαριδοσαλάτα», Κάισσα, 6+ ετών. Ετοιμαστείτε για ένα πραγματικά γρήγορο παιχνίδι λέξεων στο οποίο θα γελάσουν πολύ μικροί και μεγάλοι ! «Δώσε κλώτσο να γυρίσει… γλωσσοδέτης να αρχινίσει…» ! (ενίσχυση αντιληπτικού και εκφραστικού λεξιλογίου, οπτικοχωρικός προσανατολισμός)
 9. Επιτραπέζιο : «Ζωγραφομαχίες», Δεσύλλας, 7+ ετών. Μάντεψε τις λέξεις με σκίτσο, περιγραφή ή παντομίμα ! Εξάσκησε τη φαντασία σου και γίνε ο νικητής (ενίσχυση αντιληπτικού και εκφραστικού λεξιλογίου και δημιουργικής σκέψης) !
 10. Και φυσικά ας μην ξεχνάμε τα πολυαγαπημένα μας Παζλ για την ενίσχυση της παρατηρητικότητας, της προσοχής, της συγκέντρωσης και του οπτικοκινητικού συντονισμού!

Χαρείτε το γιορτινό κλίμα των Χριστουγέννων, μοιραστείτε ζεστές οικογενειακές στιγμές και παίξτε ατέλειωτα με τα παιδιά σας ! ! !
Καλές γιορτές !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

15 − eleven =