Γιορτή της Μητέρας

Γιορτή της Μητέρας

Ποιος είναι ο κοινωνικός ρόλος της μητέρας;

Ο ρόλος της μητέρας είναι ιερός και μοναδικός. Βέβαια, η μητρότητα δεν αποτελεί μία εύκολη διαδικασία. Πέρα από τις δυσκολίες που συναντά μία μητέρα, το βασικό της καθήκον είναι να εδραιώσει στο παιδί το αίσθημα της εμπιστοσύνης. Χρειάζεται να προσφέρει σταθερές απόψεις και θέσεις σε ό,τι αφορά τη διαπαιδαγώγησή του. Με τον τρόπο αυτό θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του καθώς και της ψυχικής του υγείας. Η μητέρα, όμως, οφείλει να καταλαβαίνει ποιες είναι οι δικές της ανάγκες και ποια τα προσωπικά ενδιαφέροντά της για να μην εγκαταλείψει τον εαυτό της. Άλλωστε, προκειμένου τα παιδιά να είναι ψυχικά ισορροπημένα απαιτείται η ύπαρξη ευτυχισμένων γονέων.

Πότε είναι η γιορτή της μητέρας;

Στη σημερινή εποχή η Αμερικανίδα κοινωνική ακτιβίστρια Άννα Μαρία Τζάρβις (1864-1948) ήταν αυτή που είχε την ιδέα να καθιερωθεί μια ιδιαίτερη ημέρα προς τιμή της μητέρας. Η ιδέα της αυτή έγινε πραγματικότητα στις 9 Μαΐου του 1914 όταν ο τότε Αμερικανός πρόεδρος Γούντροου Γουίλσον υπέγραψε προκήρυξη, σύμφωνα με την οποία η Ημέρα αυτή καθιερωνόταν ως εθνική εορτή τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Φέτος, η ημέρα αυτή γιορτάζεται την Κυριακή στις 8 Μαΐου.

Μην ξεχνάτε πως ο ρόλος της μητέρας είναι πολυσύνθετος και χρειάζεται στήριξη και φροντίδα για να τον επιτελέσει με επιτυχία. Αξιοποιείστε τη συμβολική αυτή ημέρα αγοράζοντας δώρα για τη γιορτή της μητέρας.

Μην ξεχνάτε να γιορτάζετε την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας!

Μπορείτε να αξιοποιήσετε πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό μέσα από συνδυασμούς βιβλίων για να περνάτε μαζί αξέχαστες στιγμές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

seventeen + twenty =