Αφηγηματική και Περιγραφική Ικανότητα

Αφηγηματική και Περιγραφική Ικανότητα

Έναυσμα σχεδιασμού ενός προγράμματος με θέμα την Αφηγηματική και Περιγραφική Ικανότητα ήταν η αδυναμία των παιδιών στον επικοινωνιακό τομέα. Συγκεκριμένα, ο αφηγηματικός και περιγραφικός λόγος απαιτούν την ικανότητα κατανόησης ενός κειμένου και τη γενικότερη ικανότητα ενσωμάτωσης νοήματος στον λόγο. Το παρόν σεμινάριο έχει ως βασικό σκοπό την εξοικείωση των μαθητών για τη διαμόρφωση μίας σταδιακής προσέγγισης της δομής της αφηγηματικής και περιγραφικής ικανότητας. Παρουσιάζονται σύγχρονες εκπαιδευτικές στρατηγικές προκειμένου να αξιοποιηθούν για την ενίσχυση του επικοινωνιακού τομέα στο σχολικό και στο ευρύτερο περιβάλλον κάθε μαθητή. Ταυτόχρονα, η μέθοδος διδασκαλίας των εκδόσεων mybook.gr μαθαίνει στα παιδιά στρατηγικές δόμησης κειμενικών ειδών και επιτρέπει στον κάθε μαθητή να καλλιεργήσει τις δεξιότητές του με τον δικό του ρυθμό.

Αναφέρονται μέθοδοι που αφορούν τη δομή της αφήγησης και τα αφηγηματικά μέσα τόσο σε γραπτό όσο και σε προφορικό λόγο. Περιλαμβάνονται βηματολόγιο, οδηγός περιγραφής και προτάσεις λεξιλογικών ασκήσεων για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος και της προσοχής των μαθητών.

Το παρόν σεμινάριο απευθύνεται σε

  • γονείς, εκπαιδευτικούς, ειδικούς θεραπευτές και σε κάθε ενδιαφερόμενο και είναι πλήρως επικεντρωμένο στις ανάγκες τους.

Το περιεχόμενο του ebook είναι αυθεντικό και πρωτότυπο, δημιουργημένο μέσα από την πρακτική εφαρμογή του. Για την καλύτερη αξιοποίηση του πρωτότυπου εκπαιδευτικού υλικού, προτείνονται σεμιναριακά μαθήματα από τους συγγραφείς του βιβλίου.

Τα επιμορφωτικά σεμινάρια, όπως αναγράφεται και στο εκπαιδευτικό μας υλικό προτείνονται για την καλύτερη αξιοποίηση του διδακτικού μας υλικού. Το υλικό των εκδόσεων my-book.gr δεν είναι απλά φύλλα εργασίας, ούτε μεμονωμένο υλικό.

ΕΙΝΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

17 + fourteen =