Αναγνωστική Ικανότητα-Αναγνωστική Ευχέρεια-Κατανόηση

Αναγνωστική Ικανότητα-Αναγνωστική Ευχέρεια-Κατανόηση

Τι είναι η ανάγνωση;

Η ανάγνωση είναι μια πολυσύνθετη, ανθρώπινη, γνωστική λειτουργία που συνίσταται στη μεταφορά από έναν κώδικα συμβόλων (γραφήματα) σε έναν κώδικα φωνημάτων. Αποτελεί δε μια από τις βασικότερες και πολυτιμότερες δεξιότητες στην ιστορία του Ηοmo Sapiens, διότι είναι το πιο αποτελεσματικό μέσο πληροφόρησης και ανακάλυψης της γνώσης, που συμβάλλει στην ανάπτυξη της σκέψης του ανθρώπου. Παρά το γεγονός ότι η ανάγνωση αποτελεί πολύτιμη και βασική ικανότητα στην εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, η εξαιρετικά σύνθετη λειτουργία της –η οποία βασίζεται σ’ ένα φάσμα νοητικών δραστηριοτήτων που απαιτεί συντονισμό ενός μεγάλου αριθμού αλληλένδετων πηγών πληροφόρησης– καθιστά δύσκολη την κατανόησή της, με αποτέλεσμα η πλήρης και ολοκληρωμένη ερμηνεία της να μην έχει δοθεί ακόμα.

Αναλογιζόμενοι τις αναγνωστικές δυσκολίες πολλών μαθητών σχεδιάσαμε επιμορφωτικό πρόγραμμα εστιασμένο στις αρχές και στους τρόπους βελτίωσης των αναγνωστικών δεξιοτήτων.

Ποιος είναι ο σκοπός και οι στόχοι του σεμιναρίου;

Την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022 έρχεται σεμινάριο εστιασμένο στα στάδια της ανάγνωσης. Ο βασικός σκοπός και οι επιμέρους στόχοι του σεμιναρίου «Αναγνωστική Ικανότητα/Αναγνωστική Ευχέρεια-Κατανόηση» είναι:

Σκοπός: υιοθέτηση θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων ενίσχυσης δεξιοτήτων ανάγνωσης 

Στόχοι:

  • Επίπεδο γνώσεων: βαθύτερη κατανόηση της αξιολόγησης και ενίσχυσης αναγνωστικών δεξιοτήτων
  • Επίπεδο ικανοτήτων: εφαρμογή κατάλληλων στρατηγικών ανάγνωσης
  • Επίπεδο στάσεων: καλύτερη αντίληψη αξιοποίησης στρατηγικών αναγνωστικής παρέμβασης
Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο;

Απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο ο οποίος έχει την επιθυμία να ενημερωθεί για τεχνικές ενίσχυσης αναγνωστικών δεξιοτήτων και για προτάσεις δημιουργικής αξιοποίησής τους. Τέλος, οι ερευνητές αναφέρουν ότι η διαδικασία κατάκτησης του μηχανισμού της ανάγνωσης επηρεάζεται σημαντικά από την ποιότητα και τη διαδικασία της διδασκαλίας του παιδιού. Για τον λόγο αυτό, η συμμετοχή σε σχετικά επιμορφωτικά προγράμματα αποτελεί παράγοντα ύψιστης σημασίας για μία αποτελεσματική μάθηση.

Δήλωσε συμμετοχή και λάβε γνώσεις και πλούσιο επιμορφωτικό υλικό για την ενίσχυση των αναγνωστικών δεξιοτήτων κάθε μαθητή!

 

Δηλώστε συμμετοχή στο πρωινό τμήμα εδώ και στο απογευματινό τμήμα εδώ!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eighteen + nine =