Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Ποιο είναι το βασικό θέμα και ο σκοπός του σεμιναρίου «Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»;

Έναυσμα σχεδιασμού ενός προγράμματος σχετικού με την αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση  αποτέλεσε η ανάγκη γονέων, εκπαιδευτικών και γενικότερα ειδικών θεραπευτών να γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο οι θεωρητικές τους γνώσεις για τις μαθησιακές δυσκολίες μπορούν να υλοποιηθούν στην εκπαιδευτική τους παρέμβαση και να έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν αδυναμίες σε  κάθε τομέα ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, τα είδη των μαθησιακών δυσκολιών διαφέρουν. Μπορούν, δηλαδή, να παρουσιαστούν με τη μορφή διαταραχών ανάγνωσης (δυσλεξία), με τη μορφή αδυναμιών στη γραπτή έκφραση (δυσορθογραφία), με τη μορφή μαθηματικών ελλειμμάτων (δυσαριθμησία), αλλά και ως μαθησιακή διαταραχή μη προσδιοριζόμενη αλλιώς, κατά την οποία περιλαμβάνονται όλα τα παραπάνω είδη δυσκολιών.

Ο εκπαιδευτικός, λοιπόν, χρειάζεται να είναι γνώστης κάθε μαθησιακής δυσκολίας, έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά σε κάθε έλλειμμα το οποίο προκύπτει και να αξιοποιεί διδακτικές τεχνικές και μεθόδους που ενισχύουν το κίνητρο των μαθητών απέναντι στη μαθησιακή διαδικασία και συμβάλλουν στην καλλιέργεια δημιουργικών δεξιοτήτων.

Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο και τι παρέχεται ύστερα από την επιτυχή παρακολούθησή του;

Το παρόν σεμινάριο απευθύνεται σε:

→  γονείς, εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ειδικούς θεραπευτές και σε κάθε ενδιαφερόμενο και είναι πλήρως επικεντρωμένο στις ανάγκες τους.

Μέσα από το σεμινάριο η θεωρία μετατρέπεται σε πράξη και προσφέρεται για πρώτη φορά πρακτική εκπαίδευση σε υλικό και μεθοδολογία παρέμβασης. Παράλληλα, δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης, πλούσιο επιμορφωτικό υλικό, 3 E-Book (Αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση Α’, Β’, Γ’ Τεύχος), καθώς και λογότυπο πιστοποίησης με τη μεθοδολογία my-book.gr.

Δίνεται δυνατότητα σύγχρονης και ασύγχρονης παρακολούθησης, με τη μορφή βιντεοσκοπημένης παρακολούθησης.

Ταυτόχρονα, παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης μίας και ή και περισσότερων θεματικών ενοτήτων ανάλογα με την επιθυμία του κάθε συμμετέχοντα.

Τι προσφέρει η πιστοποίηση στην αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση;
  • Εξειδικευμένη γνώση
  • Εφαρμογή διδακτικών βημάτων
  • Στρατηγικές διδασκαλίας
  • Διδακτικό υλικό
  • Αυτοπεποίθηση
  • Εμπιστοσύνη για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή παρεμβάσεων

→ Γίνε πιστοποιημένος στη Μεθοδολογία my-book.gr

  • Δηλώνοντας συμμετοχή
  • Παρακολουθώντας
  • Ολοκληρώνοντας την αξιολόγηση των επιμορφωτικών προγραμμάτων

Σήμερα, η συγγραφική ομάδα my-book.gr βρίσκεται δίπλα σου!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

one × four =