ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ

Τι είναι οι μαθησιακές δυσκολίες;

Οι μαθησιακές δυσκολίες αποτελούν επίκεντρο ενδιαφέροντος αρκετών επιστημονικών κλάδων. Η έννοια των μαθησιακών δυσκολιών χαρακτηρίζεται ως μία κατηγορία στην οποία εντάσσονται τα παιδιά με δυσκολίες στη μαθησιακή διαδικασία.

Ποιος είναι ο σκοπός και οι στόχοι του σεμιναρίου;

Αναλογιζόμενοι την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός εκπαιδευτικού προγράμματος προσαρμοσμένου στις μαθησιακές ανάγκες του κάθε παιδιού, σχεδιάστηκε το παρόν εκπαιδευτικό σεμινάριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιανουαρίου το 2021, με βασικό σκοπό την ενίσχυση θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων αναφορικά με τα είδη των μαθησιακών δυσκολιών.

Οι επιμέρους στόχοι είναι:

  • Επίπεδο γνώσεων: βαθύτερη κατανόηση του διαφορετικού τρόπου εκμάθησης των γνωστικών αντικειμένων
  • Επίπεδο ικανοτήτων: χρήση δημιουργικών διδακτικών τεχνικών για την καλύτερη προσέγγιση παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες
  • Επίπεδο στάσεων: προσέγγιση της διδασκαλίας ανάλογα με τις δυσκολίες κάθε παιδιού
Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο;

Απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο ο οποίος έχει την επιθυμία να ενημερωθεί για τη έννοια των μαθησιακών δυσκολιών και να αποκτήσει ή να εμπλουτίσει τις γνώσεις του με ειδικές τεχνικές παρέμβασης. Ταυτόχρονα, δίνεται δυνατότητα σύγχρονης και ασύγχρονης παρακολούθησης, με τη μορφή βιντεοσκοπημένης παρακολούθησης για ευελιξία.

Τέλος, είναι σημαντικό να επισημανθεί πως η βελτίωση της κάθε δυσκολίας εξαρτάται από την έγκαιρη διάγνωση, τη διάρκεια της παρέμβασης, καθώς και τη σοβαρότητα της εκάστοτε κατάστασης. Για τον λόγο αυτό, είναι αναγκαία η συμμετοχή σε επιμορφωτικά εκπαιδευτικά προγράμματα και η συνεχής μάθηση σε σχετικά ζητήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five × three =