Χριστούγεννα με Παιχνιδιάρικη Διάθεση

Χριστούγεννα με Παιχνιδιάρικη Διάθεση

Τα Χριστούγεννα και οι όμορφες στιγμές με τους αγαπημένους μας πλησιάζουν. Οι γιορτές αποτελούν εξαιρετική ευκαιρία για ευχάριστες και δημιουργικές δραστηριότητες συνεργατικής μάθησης και εμπλουτισμού των γνώσεων των παιδιών. Οι γονείς, λοιπόν, πρέπει να αξιοποιήσουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα και να ενσωματώσουν εκπαιδευτικό υλικό με παιχνίδι. Άλλωστε, τα παιχνίδια αποτελούν έναν τρόπο έκφρασης των συναισθημάτων του παιδιού, καθώς και μέσο επικοινωνίας και μάθησης.

Ποια βιβλία μπορούν να αξιοποιηθούν κατά τη διάρκεια των γιορτών;
  • Χριστουγεννιάτικο γλωσσικό παιχνίδι: Πρόκειται για ένα παιχνίδι στο οποίο ο ένας παίκτης κρατά κάρτες με χριστουγεννιάτικες εικόνες. Ο άλλος παίκτης κρατά τις κάρτες με την περιγραφή. Ο παίκτης που κρατά τις κάρτες με την περιγραφή, διαβάζει την περιγραφή στον άλλον παίκτη, ο οποίος θα πρέπει να ανακαλύψει σε ποια από τις κάρτες με τις εικόνες που κρατά, αντιστοιχεί. Αν τα καταφέρει, τότε κρατά την κάρτα. Αν όχι, τότε τη δίνει στον αντίπαλό του. Ο παίκτης με τις περισσότερες κάρτες είναι και ο νικητής.

 

  • Χριστουγεννιάτικη πραγματολογική επίγνωση: Το συγκεκριμένο my-book free εστιάζει στην ανάπτυξη της πραγματολογίας, δηλαδή της ικανότητας: να κατανοούμε το προστιθέμενο νόημα ενός ομιλητή και τον συσχετισμό με τους στόχους της συνομιλίας, να καταλαβαίνουμε δηλαδή τα νοήματα και τα υπονοήματα μίας κατάστασης.

 

  • Μαθηματικά με νότα Χριστουγέννων: Τα μαθηματικά αποτελούν ένα σύνθετο αντικείμενο για τα παιδιά. Τα Χριστούγεννα αποκτούν εορταστική διάθεση και μέσα από δραστηριότητες αρίθμησης και συμπλήρωσης, τα παιδιά στολίζουν το δικό τους χριστουγεννιάτικο δέντρο και μετρούν τα όμορφα στολίδια.

 

  • Χριστουγεννιάτικη Γλώσσα: Η χριστουγεννιάτικη γλώσσα περιλαμβάνει οπτικοποιημένες δραστηριότητες. Το παιδί αντιστοιχεί γράμματα και εικόνες δημιουργώντας μία φανταστική εορταστική ατμόσφαιρα.

 

  • Χριστουγεννιάτικα Μοτίβα: Τα χριστουγεννιάτικα μοτίβα βοηθούν στην ενίσχυση της προσοχής και της παρατηρητικότητας των παιδιών. Τα παιδιά συμπληρώνουν το κατάλληλο μοτίβο και η γιορτινή διάθεση μεγαλώνει.

Μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαύσουμε τις γιορτινές αυτές μέρες, ο καθένας με τον δικό του μοναδικό τρόπο μέσα από την ιστοσελίδα του www.-my-book.gr !!!!

  Καλές Γιορτές!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

thirteen − 10 =