Διαφοροποιημένη Διδασκαλία – Τιμοκατάλογοι

Διαφοροποιημένη Διδασκαλία – Τιμοκατάλογοι

Διαφοροποιημένη Διδασκαλία

Μαθηματικά – Ιστορία – Γραπτός Λόγος

  • Πώς βοηθά η διαφοροποιημένη διδασκαλία τους μαθητές;
  • Μπορεί να προσαρμοστεί η διδασκαλία στις ανάγκες κάθε μαθητή;
Τι είναι, λοιπόν, η διαφοροποιημένη διδασκαλία;

Η διαφοροποιημένη διδασκαλία αποτελεί ένα είδος διδασκαλίας με βασικό γνώμονα το γεγονός πως ο κάθε μαθητής είναι ξεχωριστός και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται εντός και εκτός σχολικού πλαισίου.

  • Αρχικά, η μάθηση εστιάζει στη χρήση βασικών δεξιοτήτων για την κατανόηση σημαντικών εννοιών ή αρχών.
  • Στη συνέχεια, η ανάθεση διαφοροποιημένων μορφών εργασίας βοηθά στην αξιολόγηση των μαθητών και στην ενθάρρυνσή τους για ενεργή συμμετοχή στη μαθησιακή διαδικασία.
  • Τέλος, η υιοθέτηση πολλαπλών διδακτικών στρατηγικών βοηθά στην μετατροπή της μάθησης και της γνώσης σε ευχαρίστηση και δημιουργία.
Ποιοι είναι οι τομείς στους οποίους πραγματοποιείται η διαφοροποίηση;

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να διαφοροποιήσουν και να τροποποιήσουν το περιεχόμενο μίας δραστηριότητας ή το σχέδιο του μαθήματος, τη διαδικασία της δραστηριότητας και το τελικό αποτέλεσμά της. Έτσι, η διδακτική προσαρμόζεται λαμβάνοντας υπόψη την ετοιμότητα του μαθητή, τις κλίσεις και το μαθησιακό του προφίλ ανάλογα με τη σχολική τάξη στην οποία βρίσκεται (νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο).

Γιατί επιλέξαμε τη Διαφοροποιημένη Διδασκαλία;

Η διαφοροποιημένη διδασκαλία αποτελεί μία μέθοδο που εστιάζει στον κάθε μαθητή ξεχωριστά και δίνει έμφαση στις ιδιαίτερες κλίσεις και ενδιαφέροντά του. Παρέχει τη δυνατότητα αξιοποίησης ποικίλων διδακτικών τεχνικών και δραστηριοτήτων έτσι ώστε να μάθει με τον δικό του ρυθμό.

Δείτε αναλυτικά τους τιμοκαταλόγους μας:

  • Προκειμένου να λάβετε περισσότερες πληροφορίες, η ομάδα μας παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν συναντήσεων ενημέρωσης διδακτικού υλικού.
  • Οι δωρεάν συναντήσεις περιλαμβάνουν ενημέρωση για το διδακτικό υλικό του my-book συνολικά αλλά και ξεχωριστά ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες και επιθυμίες σας.
  • Έχετε τη δυνατότητα να δείτε δείγματα των διδακτικών μας υλικών και να πληροφορηθείτε για ό,τι σας ταιριάζει αναλυτικά.

-Διαβάστε περισσότερα στον σύνδεσμο:https://bit.ly/462q03Q

-Συμπληρώστε τη σχετική φόρμα για να κλείσετε το ραντεβού σας εύκολα και γρήγορα:https://bit.ly/3NqkzVn

Διδασκαλία με βάση τις Ανάγκες κάθε Μαθητή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

three × 5 =