ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

Ποιο είναι το βασικό θέμα του σεμιναρίου «ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ»;

Αρκετά συχνά, οι μαθητές αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εκμάθηση των νέων ελληνικών, καθώς θεωρούν πως οι γραμματικοί και συντακτικοί κανόνες είναι πολλοί και δύσκολοι με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται ελλείμματα τόσο στον προφορικό όσο και στον γραπτό τους λόγο. Τα ελλείμματα αυτά έχουν άμεσο και αρνητικό αντίκτυπο στο γνωστικό αντικείμενο όχι μόνο των Νέων Ελληνικών αλλά και της Λογοτεχνίας.

Η συνεξέταση των δύο παραπάνω μαθημάτων έχει οδηγήσει σε προβληματισμούς σχετικά με τη γνωστική τους προσέγγιση και την κατανόηση της προσέγγισης αυτής από τους μαθητές. Οι εκπαιδευτικοί, λοιπόν, χρειάζεται να είναι εξοικειωμένοι με τα κατάλληλα μεθοδολογικά διδακτικά εργαλεία, προκειμένου να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των παιδιών και της απόκτησης των δεξιοτήτων διαχείρισης θεμάτων που άπτονται της γλώσσας και της λογοτεχνίας.

Ποιος είναι ο βασικός σκοπός και οι στόχοι του σεμιναρίου;

Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2022 έρχεται σεμινάριο εστιασμένο στη συνεξέταση της Νεοελληνικής Γλώσσας και της Λογοτεχνίας.

Σκοπός: ενίσχυση θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων αναφορικά με τα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας με βάση τα τωρινά δεδομένα.

Στόχοι:

  • Επίπεδο γνώσεων: βαθύτερη κατανόηση του διαφορετικού τρόπου εκμάθησης της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.
  • Επίπεδο ικανοτήτων: χρήση δημιουργικών διδακτικών τεχνικών για την καλύτερη προσέγγιση των μαθημάτων.
  • Επίπεδο στάσεων: προσέγγιση των γνωστικών αντικειμένων της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στις τωρινές απαιτήσεις.
Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο;

Το παρόν σεμινάριο απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο ο οποίος επιθυμεί να ενημερωθεί για τον τρόπο εξέτασης των δύο μαθημάτων και να αναλύσει τυχόν απορίες και προβληματισμούς σχετικά με τον διαφορετικό τρόπο εκμάθησής τους.

Δηλώστε συμμετοχή στο πρωινό τμήμα εδώ και στο απογευματινό τμήμα εδώ για να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας και να λάβετε πλούσιο υλικό!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 + 12 =