Διεθνής Ημέρα για την Εκπαίδευση

Διεθνής Ημέρα για την Εκπαίδευση

Ποια είναι η σημασία της εκπαίδευσης;

Η εκπαίδευση αποτελεί ένα ανθρώπινο δικαίωμα. Η ευθύνη κάθε πολιτείας είναι να παρέχεται ανοικτή και ισότιμη ποιοτική παιδεία, καθώς και ευκαιρίες δια βίου μάθησης σε όλους. Αν το κράτος δε μεριμνά για τη διαφύλαξη του δικαιώματος αυτού, τότε η ισότητα των φύλων καθώς και των κοινωνιών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας δε θα υπάρξει.

Πότε ανακηρύχθηκε η διεθνής ημέρα εκπαίδευσης;

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ανακήρυξε στις 3 Δεκεμβρίου 2018, την 24η Ιανουαρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εκπαίδευση. Ο σκοπός είναι η ανάδειξη της συμβολής της εκπαίδευσης στην ειρήνη και την ανάπτυξη.

Ποιοι είναι οι στόχοι για την παιδεία;

Οι παγκόσμιοι στόχοι για την παιδεία σχετίζονται με την ένταξη όλων των παιδιών σε αυτήν παρέχοντας όποια παροχή είναι αναγκαία και εξασφαλίζει την ποιότητά της. Ιδιαίτερα στη σύγχρονη εποχή, η ανάγκη για εκπαιδευτικά και ψυχοκοινωνικά προγράμματα αυξάνεται συνεχώς. Η ανάγκη αυτή παρουσιάζεται τόσο στην τυπική όσο και στη μη τυπική εκπαίδευση. Η αξιοποίηση, λοιπόν, της τεχνολογίας, της ασύγχρονης και τη εξ αποστάσεως εκπαίδευσης δίνουν την ευκαιρία για μία εκπαίδευση ενταξιακή και δίκαιη.

Ας δοθεί προτεραιότητα στην εκπαίδευση ως δημόσιο αγαθό.

Η ομάδα του my-book.gr επιδιώκει μέσω των εκπαιδευτικών υλικών και των επιμορφωτικών προγραμμάτων να στηρίξει το δικαίωμα όλων στην παιδεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four × 1 =