Εκπτώσεις σε Βιβλία Τελικής Αξιολόγησης

Εκπτώσεις σε Βιβλία Τελικής Αξιολόγησης

Πώς μπορεί να επιτευχθεί η αξιολόγηση;

Η αξιολόγηση των μαθητών συνδέεται άμεσα με τη μαθησιακή διαδικασία. Προκειμένου να είναι επιτυχής, χρειάζεται να σχεδιάζεται για την υλοποίηση συγκεκριμένων σκοπών. Δε στηρίζεται μόνο στους βαθμούς που παίρνει ο μαθητής σε γραπτές και προφορικές εξετάσεις. Στηρίζεται σε ερωτήσεις που υποβάλλονται σε διάφορες εργασίες τις οποίες αναλαμβάνει να ολοκληρώσει. Αποτελεί, λοιπόν, έναν μηχανισμό ανατροφοδότησης με κυρίαρχο σκοπό τη βελτίωση τόσο της εκπαιδευτικής πράξης όσο και των δυνατοτήτων κάθε μαθητή.

Τι προτείνει η ομάδα του my-book.gr;

Η ομάδα του my-book.gr προτείνει τα ακόλουθα εκπαιδευτικά υλικά για την τελική αξιολόγηση των μαθητών.

  • Τελική Αξιολόγηση – Άλγεβρα Α’ Γυμνασίου: Το παρόν υλικό προτείνει δραστηριότητες τελικής αξιολόγησης για κάθε αλγεβρική ενότητα της ύλης της Α΄ Γυμνασίου. Με γνώμονα το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών, εξετάζει τον βαθμό επίτευξης των διδακτικών στόχων με αυθεντική προσέγγιση και σύμφωνα με τις αρχές της διαφοροποιημένης διδασκαλίας.
  • Τελική Αξιολόγηση με βάση τις Αρχές της Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας – Ιστορία Α’ και Β’ Γυμνασίου: Βασίστηκε στα ορισμένα από το Αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών και τους δείκτες επάρκειας που ορίζονται σε κάθε ενότητα. Περιλαμβάνονται εξειδικευμένες επαναληπτικές δοκιμασίες με βάση τη διαφοροποιημένη διδασκαλία και με γνώμονα τη διδακτική της ιστορίας. Αποτελεί εύχρηστο εργαλείο για την προετοιμασία της αξιολόγησης και των διαγωνισμάτων.
  • Τελική Αξιολόγηση για τις Τρεις Τάξεις του Γυμνασίου – Νέα Ελληνικά Α’, Β’, Γ’ Γυμνασίου: Βασίστηκε στα ορισμένα από το Αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών και τους δείκτες επάρκειας που ορίζονται σε κάθε ενότητα στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Έχουν ενσωματωθεί τεχνικές και στρατηγικές διαφοροποιημένης διδασκαλίας. Αποτελούν εύχρηστα εργαλεία για την προετοιμασία της αξιολόγησης και των διαγωνισμάτων.

Η αξιολόγηση χρειάζεται να είναι συνεχής, έτσι ώστε να γνωρίζει ο/η εκπαιδευτικός αν οι στόχοι ολοκληρώνονται και να είναι σε θέση να προχωρήσει στο επόμενο διδακτικό του πλάνο.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

20 − seven =