Επόμενη στάση στον δρόμο για την Α’ Δημοτικού…  1,2,3…10 συναντώντας τους παιχνιδιάρικους αριθμούς…!

Επόμενη στάση στον δρόμο για την Α’ Δημοτικού… 1,2,3…10 συναντώντας τους παιχνιδιάρικους αριθμούς…!

Επόμενη στάση στον δρόμο για την Α’ Δημοτικού…  1,2,3…10 συναντώντας τους παιχνιδιάρικους αριθμούς…!

Είναι λογικό, οι περισσότεροι γονείς να εκφράζουν το άγχος τους για την προετοιμασία των παιδιών τους που αφήνουν σιγά-σιγά το νηπιαγωγείο και προχωρούν προς το κατώφλι του μεγάλου σχολείου, όμως το άγχος αυτό σίγουρα μπορεί να περιοριστεί με την κατάλληλη σχολική προετοιμασία.

Ακολουθώντας λοιπόν το ταξίδι της προετοιμασίας των μικρών μας πρωταγωνιστών, για την είσοδό τους στην α’δημοτικού, είναι σημαντικό να αναφερθούμε και στην ανάπτυξη προμαθηματικών δεξιοτήτων. Το παιδί καλείται να γνωρίζει βασικές προμαθηματικές έννοιες, οι οποίες θα διευκολύνουν την ομαλή μετάβασή του σε αριθμητικές πράξεις και υπολογισμούς, πριν την ένταξή του στο σχολικό πλαίσιο.

Συνοπτικά, οι προμαθηματικές δεξιότητες περιλαμβάνουν την αναγνώριση αριθμών και την αντίληψη των ποσοτήτων, την ικανότητα σύγκρισης αριθμών με την εύρεση μεγαλύτερου-μικρότερου, αλλά και την ακολουθία τους. Τέλος, η έννοια της πρόσθεσης και της αφαίρεσης, ανήκουν επίσης στις προμαθηματικές δεξιότητες, οι οποίες θα οδηγήσουν το παιδί στην μετέπειτα κατανόηση πιο σύνθετων μαθηματικών δεξιοτήτων, με εύκολο και γρήγορο τρόπο.

Στον δρόμο για την Α΄ Προμαθηματικές δεξιότητες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nineteen − eight =