Η Ανάγνωση μπορεί να γίνει Αλλιώς – Τιμοκατάλογοι

Η Ανάγνωση μπορεί να γίνει Αλλιώς – Τιμοκατάλογοι

Η απόκτηση της αναγνωστικής ικανότητας δεν αποτελεί εύκολη διαδικασία, αφού προϋποθέτει την παρουσία συγκεκριμένων παραγόντων όπως είναι η:

  • επαρκής ανάπτυξη της γλώσσας,
  • αναγνώριση οπτικών συμβόλων,
  • συσχέτιση οπτικών με γλωσσικά σύμβολα,
  • δυνατότητα εντοπισμού γλωσσικών μοτίβων που επαναλαμβάνονται συχνά.

Πώς όμως θα βελτιωθούν όλες οι παραπάνω δεξιότητες;

Πώς θα μπορέσει το παιδί να προχωρήσει από το στάδιο της αποκωδικοποίησης στο στάδιο της αναγνωστικής κατανόησης;

Πώς εντάσσεται το παιχνίδι στην αναγνωστική διαδικασία;

Καθώς το παιδί αναπτύσσεται και καλείται να καλλιεργήσει και άλλες δεξιότητες όπως τη γραφή και την ανάγνωση, η διαδικασία του παιχνιδιού μπορεί να συντελέσει θετικά στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων αυτών. Η ανάγνωση και η γραφή είναι σύνθετες διαδικασίες. Προαπαιτούμενα για την κατάκτηση της δεξιότητας της ανάγνωσης και της γραφής είναι η ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων, του συντονισμού των κινήσεων ματιού- χεριού και του προσανατολισμού στον χώρο και τον χρόνο. Συνδεδεμένη με τις δεξιότητες αυτές είναι η αίσθηση του ρυθμού. Επίσης, σημαντικές είναι οι φωνολογικές ασκήσεις, καθώς η γνώση της φωνολογικής ενημερότητας συνδέεται άμεσα με την εκμάθηση ανάγνωσης και γραφής.

Γιατί επιλέξαμε τη Διαφοροποιημένη Διδασκαλία;

Η διαφοροποιημένη διδασκαλία αποτελεί μία μέθοδο διδασκαλίας που εστιάζει στον κάθε μαθητή ξεχωριστά και δίνει έμφαση στις ιδιαίτερες κλίσεις και ενδιαφέροντά του. Παρέχει τη δυνατότητα αξιοποίησης ποικίλων διδακτικών τεχνικών και δραστηριοτήτων έτσι ώστε να μάθει με τον δικό του ρυθμό.

Δείτε αναλυτικά τους τιμοκαταλόγους μας:

 

  • Προκειμένου να λάβετε περισσότερες πληροφορίες, η ομάδα μας παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν συναντήσεων ενημέρωσης διδακτικού υλικού.
  • Οι δωρεάν συναντήσεις περιλαμβάνουν ενημέρωση για το διδακτικό υλικό του my-book συνολικά αλλά και ξεχωριστά ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες και επιθυμίες σας.
  • Έχετε τη δυνατότητα να δείτε δείγματα των διδακτικών μας υλικών και να πληροφορηθείτε για ό,τι σας ταιριάζει αναλυτικά.

-Διαβάστε περισσότερα στον σύνδεσμο:https://bit.ly/462q03Q

-Συμπληρώστε τη σχετική φόρμα για να κλείσετε το ραντεβού σας εύκολα και γρήγορα:https://bit.ly/3NqkzVn

Δίνοντας έμφαση στην αναγνωστική διαδικασία, η μάθηση αποκτά ενδιαφέρον!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

thirteen + 12 =