Με το “Ουράνιο Τόξο” μπορώ και εγώ στις φωνούλες μου να εξασκηθώ…!

Με το “Ουράνιο Τόξο” μπορώ και εγώ στις φωνούλες μου να εξασκηθώ…!

Με το “Ουράνιο Τόξο” μπορώ και εγώ στις φωνούλες μου να εξασκηθώ…!

 

Οι λέξεις έχουν την ιδιότητα να εκφράζουν όχι μόνο σημασίες αλλά και να εκφέρουν συλλαβές και φωνήματα. Η ανάπτυξη της φωνολογικής ενημερότητας, σε συνδυασμό με τη γνώση των γραμμάτων που αποκτούν τα παιδιά κατά στη σχολική ζωή, είναι εκείνα που τους βοηθούν να κατακτήσουν μετέπειτα τον μηχανισμό ανάγνωσης.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως σύμφωνα με ερευνητικά δεδομένα, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων φωνολογικής επίγνωσης στο 2ο μισό του Νηπιαγωγείου έχει αποδειχθεί ισχυρός προβλεπτικός παράγοντας για τις αναγνωστικές και ορθογραφικές επιδόσεις του παιδιού στο δημοτικό.

Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό πως είναι μια πολύ σημαντική δεξιότητα και τα παιδιά χρειάζονται την κατάλληλη υποστήριξη προκειμένου να την κατακτήσουν, όσο πιο σύντομα γίνεται.

Πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό;

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από ένα… παραμύθι! Το παραμύθι αποτελεί το πιο χρήσιμο διδακτικό μέσο το οποίο, με τα ερεθίσματα που προσφέρει στο παιδί, συντελεί στην ενεργητική μάθηση, αλληλεπιδρώντας μαζί του και δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για την ενίσχυση της φαντασίας, της αντίληψης, της μνήμης αλλά και των γλωσσικών του δεξιοτήτων!

Το my-book δημιούργησε μια πρωτότυπη παραμυθική ιστορία, δίνοντας την ευκαιρία στο παιδί να προσεγγίσει βιωματικά τις δεξιότητες της φωνολογικής ενημερότητας! Γνωρίστε και εσείς το e-book ‘Ουράνιο τόξο’ και δώστε στο παιδί την ευκαιρία να καλλιεργήσει με τον πιο φανταστικό τρόπο μια τόσο χρήσιμη δεξιότητα για τη προσχολική αλλά και για τη σχολική του ζωή!

Ουράνιο τόξο – Παρέμβαση στη φωνολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

6 + five =