Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Ποια είναι τα δικαιώματα των παιδιών;

Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα σε μία ζωή που θα χαρακτηρίζεται από ελευθερία και ξεγνοιασιά. Η σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού περιλαμβάνει 54 άρθρα. Τέθηκε σε ισχύ από το έτος 1990 και την έχουν υπογράψει σχεδόν όλες οι χώρες του κόσμου.

Τα κυριότερα δικαιώματα των παιδιών είναι:

  • Το δικαίωμα για ζωή, δηλαδή την ύπαρξη ενός βιοτικού επιπέδου ζωής.
  • Το δικαίωμα να είναι ασφαλή, δηλαδή να μην κακοποιούνται ή αμελούνται από το γύρω τους περιβάλλον.
  • Το δικαίωμα για εκπαίδευση και παιχνίδι.
  • Το δικαίωμα ελευθερίας έκφρασης.
Πότε εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού;

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου. Η ημέρα αυτή μας θυμίζει πως όλα τα παιδιά είναι ίσα και πρέπει ν’ ανατρέφονται μ’ ένα πνεύμα φιλίας, ειρήνης και παγκόσμιας αδελφοσύνης.

Τι προτείνει η ομάδα του My-book.gr;

Αξιοποιείστε τη μέρα αυτή δίνοντας δώρα στα παιδιά σας. Το διδακτικό υλικό «Ταξιδεύοντας στο δάσος» αποτελεί ένα ιδανικό δώρο για να περάσετε δημιουργικά τη μέρα αυτή με τα παιδιά σας.

Πρόκειται για ένα παραμύθι το οποίο περιλαμβάνει δραστηριότητες που εμπλέκουν το μαθητή στην εξέλιξη της ιστορίας, ενώ συνοδεύεται με υλικό οπτικοποίησης τοπίων και αντικειμένων του παραμυθιού. Η μεθοδολογία του παραμυθιού βασίζεται στην ενεργητική μάθηση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων σχολικής ετοιμότητας μέσα από την αφήγηση, το θεατρικό παιχνίδι και τη δραματοποίηση. Τέλος, ο συνδυασμός του αφηγηματικού λόγου με την παρουσία της οπτικοποίησης διαμορφώνει κατάλληλα περιβάλλοντα μάθησης.

Επισκεφτείτε το My-book.gr και ανακαλύψτε πολλά εκπαιδευτικά δώρα!

Ταξιδεύοντας στο δάσος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

18 − 9 =