Αξιοποίηση Ασύγχρονης Διδασκαλίας από την Ομάδα του My-Book

Αξιοποίηση Ασύγχρονης Διδασκαλίας από την Ομάδα του My-Book

Τι είναι η ασύγχρονη διδασκαλία;

Η ασύγχρονη διδασκαλία αποτελεί έναν τύπο εκπαίδευσης όπου δεν απαιτείται η συγκέντρωση σε συγκεκριμένο χώρο ή την ίδια χρονική στιγμή. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να εργαστούν με το εκάστοτε διδακτικό υλικό οποτεδήποτε και οπουδήποτε οι ίδιοι επιθυμούν. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα ασύγχρονης επικοινωνίας με τον εκπαιδευτή αλλά και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Η ασύγχρονη εκπαίδευση είναι περισσότερο ευέλικτη από την σύγχρονη κατά την οποία τόσο οι εκπαιδευόμενοι όσο και οι εκπαιδευτές βρίσκονται ταυτόχρονα σε μία εικονική αίθουσα διδασκαλίας (Hrastinski, 2008).

Αξιοποιείται από την ομάδα του mybook η ασύγχρονη διδασκαλία;

Η ασύγχρονη διδασκαλία χαρακτηρίζεται από ευελιξία και δυνατότητα μάθησης σε χρόνο και ρυθμό που επιδιώκει ο εκπαιδευόμενος. Η ομάδα του my-book, λοιπόν, αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα της διδασκαλίας αυτής, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες και επιθυμίες τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευόμενών της. Στην ιστοσελίδα www.my-book.gr μπορείτε να ανακαλύψετε πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό όποτε εσείς επιθυμείτε, ενώ ταυτόχρονα τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που διοργανώνονται παρέχονται και σε ψηφιακή μορφή, έτσι ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος να τα παρακολουθήσει οπουδήποτε και οποτεδήποτε επιθυμεί. Φυσικά, η ομάδα του my-book είναι ενεργή καθημερινά, για να απαντάει σε τυχόν απορίες και ερωτήματά σας.

Αξιοποιείστε τα πλεονεκτήματα της ασύγχρονης διδασκαλίας και ενσωματωθείτε σε έναν ψηφιακό εκπαιδευτικό κόσμο με ευκολία.
 Βιβλιογραφία

Hrastinski, S., (2008). Asynchronous and Synchronous E-Learning. EDUCAUSE Quarterly, Issue 31/4.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

20 + thirteen =