«ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ», είπε το 1 και μαζί με αυτό, ξεκίνησαν και οι υπόλοιποι αριθμοί να αποκαλύπτουν τη δική τους ιστορία για την προπαίδεια!!!

«ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ», είπε το 1 και μαζί με αυτό, ξεκίνησαν και οι υπόλοιποι αριθμοί να αποκαλύπτουν τη δική τους ιστορία για την προπαίδεια!!!

Τα μαθηματικά αποτελούν ένα αρκετά σύνθετο και απαιτητικό γνωστικό αντικείμενο. Αναπόσπαστο κομμάτι του, από τις πρώτες κιόλας τάξεις του δημοτικού που διδάσκεται, είναι η προπαίδεια. Σε πολλά παιδιά, εντοπίζεται δυσκολία στην εκμάθηση και κατάκτηση της προπαίδειας. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να δίνεται έμφαση στον εντοπισμό αυτών των δυσκολιών και στην προσαρμογή των επιμέρους διδακτικών τεχνικών και μεθόδων για την κατάκτησή της, καθώς η χρησιμότητά της είναι εμφανής όταν γίνεται λόγος για τα μαθηματικά.

Με γνώμονα τα παραπάνω, σχεδιάστηκε ένα υλικό που αφορά όλες τις τάξεις του δημοτικού σχολείου, με στόχο την κατάκτηση της προπαίδειας από τους μαθητές τυπικής ανάπτυξης, αλλά και αυτών που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες. Συγκεκριμένα, το υλικό αυτό στοχεύει στη μνημονική κατάκτηση της προπαίδειας σε οπτικό και ακουστικό επίπεδο με τις κατάλληλες στρατηγικές μάθησης, αλλά και στη γενίκευση του φαινομένου με εξειδικευμένες δραστηριότητες εφαρμογής της (Αγαλιώτης, 2006). Το υλικό σχεδιάστηκε με βάση τις ανάγκες των μαθητών και εφαρμόστηκε σε ατομικό επίπεδο, σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες της Β΄ και Γ’ τάξης δημοτικού. Κατά τη διάρκεια εφαρμογής του υλικού αναδείχτηκαν οι γνωστικές αυτές δεξιότητες και ακολούθως η βελτίωση που χρειάζεται να δεχτούν. Συμπερασματικά, διαφαίνεται η ανάγκη χρήσης εξειδικευμένου υλικού για τη γνώση, την κατανόηση και την εφαρμογή της προπαίδειας.
To mybook ετοίμασε και σας προτείνει ένα κατάλληλα δομημένο υλικό για την εκμάθηση της προπαίδειας και σας καλεί να το ανακαλύψετε….
Γνωρίστε και εσείς το ebook «Ανακαλύπτοντας την προπαίδεια με τις αρχές της διαφοροποιημένης μάθησης» ! ! !

Ανακαλύπτοντας την προπαίδεια με τις αρχές της διαφοροποιημένης μάθησης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nineteen − eleven =