Υλικό Αποκατάστασης Μαθησιακών Δυσκολιών Δημοτικό – Γυμνάσιο – Τιμοκατάλογοι

Υλικό Αποκατάστασης Μαθησιακών Δυσκολιών Δημοτικό – Γυμνάσιο – Τιμοκατάλογοι

Πώς μπορεί να ενταχθεί ομαλά ένα παιδί με μαθησιακές δυσκολίες στο σχολικό περιβάλλον;

Τι επιδιώκει η ειδική εκπαίδευση;

Η ειδική εκπαίδευση επιδιώκει τα ακόλουθα:

 • Ενίσχυση των δυνατοτήτων και δεξιοτήτων των παιδιών με δυσκολίες, ώστε να εντάσσονται ομαλά στο σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον.
 • Αρμονική συνύπαρξη με το κοινωνικό σύνολο μέσα από τη διασφάλιση των απαραίτητων υπηρεσιών τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς, όπως ύπαρξη κατάλληλων κτιριακών και υλικοτεχνικών υποδομών και συνεχής ενημέρωση.
 • Ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας μέσα από την αξιοποίηση ειδικών προγραμμάτων αποκατάστασης, καθώς και εκπαιδευτικών εργαλείων που ενισχύουν αισθήματα αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης.
Πώς μπορούν να επιτευχθούν οι επιδιώξεις της ειδικής εκπαίδευσης;

Οι παραπάνω στόχοι υλοποιούνται μόνο αν επιτευχθούν τα εξής:

 • Έγκαιρη διάγνωση και κατ’ επέκταση αξιολόγηση ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών στα κέντρα διαφοροδιάγνωσης, διάγνωσης και υποστήριξης.
 • Διαρκής παρέμβαση από τα πρώιμα ηλικιακά χρόνια του παιδιού.
 • Εφαρμογή ειδικών προγραμμάτων παρέμβασης για μαθησιακές δυσκολίες και γενικότερα ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
 • Ύπαρξη εξειδικευμένου, στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση, ανθρώπινου δυναμικού που θα εστιάζει στα δυνατά σημεία του κάθε μαθητή και θα προτείνει καινοτόμες εκπαιδευτικές ιδέες.
 • Γονεϊκή στήριξη η οποία θα χαρακτηρίζεται από κατανόηση απέναντι σε δυσκολίες, αποδοχή και ενδιαφέρον, προκειμένου να επηρεαστεί θετικά ο βαθμός αυτοεκτίμησης του παιδιού μελλοντικά.
 • Συμβολή κέντρων ειδικής αγωγής για την ολιστική προσέγγιση διαφόρων ειδών διαταραχής με την παροχή θεραπευτικών υπηρεσιών από ειδικούς λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγους και παιδαγωγούς.

Τα διάφορα είδη διαταραχών δεν αποτελούν αρρώστια αλλά διαφορετικό τρόπο προσέγγισης των πληροφοριών. Για τον λόγο αυτό, η έγκαιρη διάγνωση, η παροχή κατάλληλων υπηρεσιών από το κράτος, η στήριξη γονέων και εκπαιδευτικών και η αξιοποίηση ειδικών προγραμμάτων παρέμβασης συνεισφέρουν στην ομαλή ένταξη το κάθε παιδιού στο σχολικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.

 Γιατί επιλέξαμε τη Διαφοροποιημένη Διδασκαλία;

Η διαφοροποιημένη διδασκαλία αποτελεί μία μέθοδο διδασκαλίας που εστιάζει στον κάθε μαθητή ξεχωριστά και δίνει έμφαση στις ιδιαίτερες κλίσεις και ενδιαφέροντά του. Παρέχει τη δυνατότητα αξιοποίησης ποικίλων διδακτικών τεχνικών και δραστηριοτήτων έτσι ώστε να μάθει με τον δικό του ρυθμό.

Δείτε αναλυτικά τους τιμοκαταλόγους μας:

 

 • Προκειμένου να λάβετε περισσότερες πληροφορίες, η ομάδα μας παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν συναντήσεων ενημέρωσης διδακτικού υλικού.
 • Οι δωρεάν συναντήσεις περιλαμβάνουν ενημέρωση για το διδακτικό υλικό του my-book συνολικά αλλά και ξεχωριστά ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες και επιθυμίες σας.
 • Έχετε τη δυνατότητα να δείτε δείγματα των διδακτικών μας υλικών και να πληροφορηθείτε για ό,τι σας ταιριάζει αναλυτικά.

-Διαβάστε περισσότερα στον σύνδεσμο:https://bit.ly/462q03Q

-Συμπληρώστε τη σχετική φόρμα για να κλείσετε το ραντεβού σας εύκολα και γρήγορα:https://bit.ly/3NqkzVn

Η κατάλληλη διδακτική παρέμβαση αποτελεί παράγοντα εξέχουσας σημασίας για την επίτευξη των στόχων της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

12 − three =