Δημιουργώντας ένα πλάνο Aυτοφροντίδας!

Δημιουργώντας ένα πλάνο Aυτοφροντίδας!

Όπως φροντίζουμε τη σωματική μας υγεία, είναι σημαντικό να φροντίζουμε την ψυχική υγεία. Αυτά τα δύο είναι στενά συνδεδεμένα.

Οι περισσότεροι από μας θα ξέρουμε πότε νιώθουμε ανήσυχοι, αγχωμένοι ή πεσμένοι κατά διαστήματα.  Μπορεί να επηρεαστούμε από τις σχέσεις μας με φίλους και συμμαθητές ή με πράγματα που βλέπουμε στις ειδήσεις και μπορεί να ανησυχούμε για το σχολείο ή τη ζωή στο σπίτι μας. Αυτό είναι κατανοητό.

Πώς θα έπρεπε λοιπόν να διαχειριστούμε όταν έχουμε βαριά συναισθήματα;

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να φροντίσετε τη ψυχική υγεία και την ευημερία σας

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι είναι εντάξει να ζητάτε βοήθεια… Μερικές φορές χρειαζόμαστε την υποστήριξη και τις συμβουλές των άλλων.

Η αυτοφροντίδα έχει να κάνει με το τι μπορείτε να κάνετε για να  βοηθήσετε τον εαυτό σας να νιώσει καλύτερα.  Είναι ένας τρόπος να φροντίσουμε τη δική μας ψυχική υγεία και ευημερία.

Η προσέγγιση του καθενός στην αυτοφροντίδα θα φαίνεται διαφορετική. Αυτό που λειτουργεί για εσάς μπορεί να μην είναι ταιριαστό για τους άλλους. Υπάρχουν πολλές στρατηγικές αυτοφροντίδας κι έτσι μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικές μέχρι να βρείτε κάτι που να λειτουργεί σε εσάς. Το κύριο ζήτημα είναι να βρείτε πράγματα που απολαμβάνετε. Παίζοντας ποδόσφαιρο, ακούγοντας μουσική, διαβάζοντας. Μερικές φορές κάνοντας ένα μεγάλης διαρκείας μπάνιο μπορεί να είναι χαλαρωτικό. Οτιδήποτε μπορεί να λειτουργήσει για εσάς.

Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι περιγράφουν την αυτοφροντίδα:

  1. Υπάρχουν πάνω από 90 αναγνωρισμένες στρατηγικές αυτοφροντίδας που γράφτηκαν από νέους στο On My Mind κι έτσι μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικές μέχρι να βρείτε κάτι που να λειτουργεί σε εσάς.
  2. Ζωγραφίστε ένα σχέδιο. Αφιερώστε λίγο χρόνο κάθε μέρα για τον εαυτό σας και πείτε τι θα κάνετε.
  3. Όλοι έχουν ψυχική υγεία. Η ομιλία, σχεδόν πάντα, βοηθάει. Ακούγοντας βοηθά πάντα τους άλλους.

 

Ορίστε κάποιοι τρόποι που οι άνθρωποι περιγράφουν την αυτοφροντίδα:

Το Πλάνο της Αυτοφροντίδας για το Καλοκαίρι μου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

three × two =