Σεμινάρια Παρέμβασης και Αποκατάστασης Μαθησιακών Δυσκολιών

Σεμινάρια Παρέμβασης και Αποκατάστασης Μαθησιακών Δυσκολιών

Ποιο είναι το βασικό θέμα και ο σκοπός του εξαμηνιαίου καθώς και του τρίμηνου σεμιναρίου αποκατάστασης μαθησιακών δυσκολιών;

Έναυσμα σχεδιασμού ενός προγράμματος σχετικού με την εκπαιδευτική παρέμβαση σε κάθε τομέα ανάπτυξης καθώς και σεμιναρίων που αναδεικνύουν τον τρόπο παρέμβασης και αξιολόγησης παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αποτέλεσε η ανάγκη γονέων, εκπαιδευτικών και γενικότερα ειδικών θεραπευτών να γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο οι θεωρητικές τους γνώσεις για τις μαθησιακές δυσκολίες μπορούν να υλοποιηθούν στην εκπαιδευτική τους παρέμβαση και να έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν αδυναμίες σε  κάθε τομέα ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, τα είδη των μαθησιακών δυσκολιών διαφέρουν. Μπορούν, δηλαδή, να παρουσιαστούν με τη μορφή διαταραχών ανάγνωσης (δυσλεξία), με τη μορφή αδυναμιών στη γραπτή έκφραση (δυσορθογραφία), με τη μορφή μαθηματικών ελλειμμάτων (δυσαριθμησία), αλλά και ως μαθησιακή διαταραχή μη προσδιοριζόμενη αλλιώς, κατά την οποία περιλαμβάνονται όλα τα παραπάνω είδη δυσκολιών.

Ο εκπαιδευτικός, λοιπόν, χρειάζεται να είναι γνώστης κάθε μαθησιακής δυσκολίας, έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά σε κάθε έλλειμμα το οποίο προκύπτει και να αξιοποιεί διδακτικές τεχνικές και μεθόδους που ενισχύουν το κίνητρο των μαθητών απέναντι στη μαθησιακή διαδικασία και συμβάλλουν στην καλλιέργεια δημιουργικών δεξιοτήτων.

Σε ποιους απευθύνονται τα σεμινάρια και τι παρέχεται ύστερα από την επιτυχή παρακολούθησή τους;

Τα συγκεκριμένα σεμινάρια απευθύνονται σε:

→  γονείς, εκπαιδευτικούς, ειδικούς θεραπευτές και σε κάθε ενδιαφερόμενο και είναι πλήρως επικεντρωμένο στις ανάγκες τους.

Μέσα από αυτά η θεωρία μετατρέπεται σε πράξη και προσφέρεται για πρώτη φορά πρακτική εκπαίδευση σε υλικό και μεθοδολογία παρέμβασης. Παράλληλα, δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης, πλούσιο επιμορφωτικό υλικό, 6 E-Book [Ο κόσμος των Μαθησιακών Δυσκολιών, Αποκατάσταση Δυσλεξίας Α’, Β’ και Γ’ Τεύχος, Δεξιότητες Γραφής και Επίλυση Προβλημάτων), και 3 E-book [Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Τεύχος Α’, Β’ και Γ’], καθώς και λογότυπο πιστοποίησης με τη μεθοδολογία των εκδόσεων my-book.gr.

Τι προσφέρει η πιστοποίηση στην εκπαιδευτική παρέμβαση σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες;
  • Εξειδικευμένη γνώση
  • Εφαρμογή διδακτικών βημάτων
  • Στρατηγικές διδασκαλίας
  • Διδακτικό υλικό
  • Αυτοπεποίθηση
  • Εμπιστοσύνη για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή παρεμβάσεων

Γίνε πιστοποιημένος στη Μεθοδολογία my-book.gr

  • Δηλώνοντας συμμετοχή
  • Παρακολουθώντας

Δίνεται δυνατότητα ασύγχρονης παρακολούθησης, με τη μορφή βιντεοσκοπημένης παρακολούθησης.

Ταυτόχρονα, παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης μίας και ή και περισσότερων θεματικών ενοτήτων ανάλογα με την επιθυμία του κάθε συμμετέχοντα.

Σήμερα, η συγγραφική ομάδα my-book.gr βρίσκεται δίπλα σου!!

Μη χάσεις την προσφορά, για τον μήνα Οκτώβριο δίνεται έκπτωση -20% στα συγκεκριμένα επιμορφωτικά σεμινάρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nine + 13 =