Μεθοδολογία Διορθωτικής Αγωγής Γραπτού Λόγου σε Μαθητές με Μαθησιακές Δυσκολίες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Α’ Γυμνασίου)

19.80 Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται φπα 6%

Σας ενδιαφέρει η έντυπη έκδοση?

Για παραγγελίες καλείτε στο 27310-82009
 • Άμεση αποστολή στο email σας
 • Άμεσα διαθέσιμο για λήψη
Οι τεχνικές και ο τρόπος δόμησης του βιβλίου αυτού, θα παρουσιαστούν στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημών Εκπαίδευσης από το Πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Αθήνα.  Περίληψη Η πλειονότητα της βιβλιογραφικής έρευνας αναφέρει ότι τα προγράμματα παρέμβασης απευθύνονται σε μικρότερους μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, γιατί, θεωρητικά, η…

Οι τεχνικές και ο τρόπος δόμησης του βιβλίου αυτού, θα παρουσιαστούν στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημών Εκπαίδευσης από το Πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Αθήνα. 

Περίληψη

Η πλειονότητα της βιβλιογραφικής έρευνας αναφέρει ότι τα προγράμματα παρέμβασης απευθύνονται σε μικρότερους μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, γιατί, θεωρητικά, η παρέμβαση σε νεαρή ηλικία, ενδέχεται να ελαχιστοποιήσει πολλές από τις δυσκολίες, οι οποίες μπορεί και να αποφευχθούν στα επόμενα έτη. Η μετάβαση, όμως, από την πρωτοβάθμια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση προξενεί άγχος και ειδικά στους μαθητές με ΕΜΔ, γιατί η δευτεροβάθμια εκπαίδευση εμπεριέχει αλλαγές, όπως διαφορετικές σχολικές αίθουσες, εναλλαγή καθηγητών. Σκοπός της παρούσας έρευνας είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση διορθωτικής αγωγής μαθησιακών δυσκολιών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σχεδιάστηκε και εφαρμόστηκε ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα παρέμβασης για τη Νεοελληνική γλώσσα, που στόχευε στην ενίσχυση ικανοτήτων πρόσληψης και επεξεργασίας γραπτού λόγου. Η υλοποίηση του προγράμματος ανέδειξε τη βελτίωση αυτών των γνωστικών δεξιοτήτων. Συμπερασματικά, αναδεικνύεται ότι τα προγράμματα διορθωτικής αγωγής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση συνεισφέρουν στην ενίσχυση των γνωστικών ικανοτήτων των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες και στην ομαλή ένταξή τους στο σχολικό περιβάλλον. 

Σκοπός

Το συγκεκριμένο υποστηρικτικό υλικό αποτελεί μέρος ενός συνολικού υλικού διορθωτικής αγωγής μαθησιακών δυσκολιών επικεντρωμένο στην πρόσληψη και επεξεργασία του γραπτού λόγου μέσα από το γνωστικό αντικείμενο της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Οι στόχοι του προγράμματος διαμορφώθηκαν με βάση τα οριζόμενα από το ΑΠΣ και τις οδηγίες του ΙΕΠ για τη γλωσσική διδασκαλία. 

Περιεχόμενο

Το συγκεκριμένο υλικό διαμορφώθηκε με τις αρχές της διαφοροποιημένης διδασκαλίας και με τη φιλοσοφία που διέπει την ειδική παρέμβαση Μαθησιακών Δυσκολιών σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μέσα στο εξειδικευμένο πρόγραμμα διορθωτικής αγωγής έχει συμπεριληφθεί το ανάλογο υλικό παραγωγής γραπτού λόγου με βάση τα οριζόμενα από το ΑΠΣ της Νεοελληνικής Γλώσσας Α΄ Γυμνασίου και με βάση τις ενότητες του σχολικού βιβλίου. Έχει πραγματοποιηθεί προσαρμογή των σκοπών και του περιεχομένου του αναλυτικού προγράμματος στον τρόπο μάθησης των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες.

Όλο το υλικό έχει βασιστεί στη καλλιέργεια δεξιοτήτων παραγωγής ιδεών μέσω του επικοινωνιακού λόγου και μέσα από δραστηριότητες δημιουργικής γραφής.

Περιλαμβάνει στρατηγικές και πρακτικές παραγωγής γραπτού λόγου

Και ποικίλα κειμενικά είδη με βάση τις θεματικές ενότητες του σχολικού βιβλίου

 • Συνεντεύξεις
 • Παρουσιάσεις
 • Ομιλίες
 • Debate 

Σε ποιους απευθύνεται

Σε όλους τους μαθητές που φοιτούν στην Α΄ Γυμνασίου και αφορά την παραγωγή γραπτού λόγου. Είναι ειδικά διαμορφωμένο για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες.

Βιβλιογραφική αναφορά

Ηλιοπούλου, Μ. (2019). Μεθοδολογία διορθωτικής αγωγής γραπτού λόγου σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σπάρτη: my-book.gr

Τρεις εργασίες στο 4ο πανελλήνιο Συνέδριο Ειδικής Εκπαίδευσης με Διεθνή Συμμετοχή

Tεχνικά Χαρακτηριστικά
 • Μέγεθος σε σελίδες:127 σελίδες
 • Μέγεθος σε MB:19 MB
 • Τύπος:Αρχείο pdf
 • ISBN:978-618-5344-12-2
 • Εκδόσεις:my-book.gr
Συγγραφική Ομάδα
 • Ψηφιακή Επιμέλεια:Ηλιόπουλος Τάσος
 • Επιμέλεια έκδοσης:Μακρυσοπούλου Σταματική – Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας – MSc Πληροφορική στην Εκπαίδευση
 • Γραφιστική Επιμέλεια:Βάρλας Μανώλης
 • Συγγραφείς:Ηλιοπούλου Μάρθα – Φιλόλογος – MA Special Education – Μέλος Πανελλήνιας Ένωσης Ειδικών Παιδαγωγών Τριανταφυλλάκου Δήμητρα – Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας
Δυνατότητες e-Book
 • Δυνατότητα Εκτύπωσης:ΝΑΙ
Άλλα Χαρακτηριστικά
 • Φιλολογική επιμέλεια:Ηλιοπούλου Μάρθα – Φιλόλογος – MA Special Education – Μέλος Πανελλήνιας Ένωσης Ειδικών Παιδαγωγών
Άνοιγμα e-Book με
 • Λήψη Ψηφιακού Αρχείου PDF.Άμεση λήψη του e-Book στην συσκευή σας. Για την ανάγνωση του e-Book, μετά την αγορά, θα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το Adobe Acrobat Reader.
Προστασία e-Book
 • Προστασία Δικαιωμάτων Ψηφιακού Περιεχομένου.Κατά την αγορά το e-Book σφραγίζεται αυτόματα με τα στοιχεία σας και κλειδώνεται με προσωπικό κωδικό ο οποίος σας αποστέλλεται μαζί με το σύνδεσμο λήψης.
Προσωπική Σφραγίδα Χρήστη
 • Ψηφιακή Σφραγίδα ΧρήσηςΤα e-books μας προστατεύονται από την προσωπική ψηφιακή σφραγίδα χρήστη. Η προστασία αυτή βάζει αυτόματα ένα υδατογράφημα με τα στοιχεία του αγοραστή στο κάτω μέρος του pdf και τον δεσμεύει για προσωπική χρήση του βιβλίου.

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Γράψτε πρώτος μία αξιολόγηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

13 − 2 =

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab